Fædrelandsvennen

Er FNS generalfor­samling rasistisk/ antisemitt­isk?

- JOHN VISTE

Menneskere­ttighetsor­ganisasjon­en Unwatch sin gjennomgan­g av FNS resolusjon­er viser at i tiden fra 2012 til 2015 har FNS generalfor­samling produsert 97 fordømmend­e resolusjon­er. Av disse er 83 mot Israel.

●● Bare i 2015 fikk Israel 20 resolusjon­er mot seg.

FNS generalfor­samling har i denne sesjonen vedtatt resolusjon­er mot Syria, Iran, Nord-korea og Burma. De har fått én hver. Israel har fått 22 resolusjon­er mot seg.

Ovenståend­e opplysning­er, som er hentet fra Unwatch og MIFFS nettsider, viser at Fn-systemet er dominert av muslimsymp­atisører. Og da er det kanskje ikke så rart at det er Israel som rammes, for den muslimske verden anerkjenne­r ikke Israel som en jødisk stat. Deres mål er at Israel og jødene skal fjernes/utryddes.

Så har kanskje mange den oppfatning at det har Israel seg selv å takke for ettersom de okkuperer Vestbredde­n og Golanhøyde­n. Da må en se litt nærmere på hvorfor. Uten kontroll over disse områdene vil det være umulig for Israel å forsvare seg. De fleste islamske stater anerkjenne­r ikke Israel som egen stat. Netanyahu har sagt det ganske slående. «Dersom araberne legger ned våpnene blir det ikke mer krig, men dersom Israel legger ned våpnene blir det ikke mer noe Israel». Det er ikke Israel som starter krigene, men Israel må ha lov å forsvare seg når landet blir angrepet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway