Fædrelandsvennen

Bløff fra Ropstad om borgerlig samarbeid

- BJØRN A. ENGEN, Partiet De Kristne, Aust-agder

Krf-nestleder Ropstad forsøker i valginnspu­rten å gi sine velgere i Aust-agder inntrykk av fortsatt borgerlig regjering ved å stemme på ham.

●● Både Ropstad og Hareide har satt bom for alt videre regjerings­samarbeid med Frp. Det er en nyttig avklaring for velgerne. Samtidig holder KRF døren på gløtt for å innsette Jonas Gahr Støre i statsminis­terstolen.

Regnestykk­et til Ropstad og Hareide forutsette­r at Frp blir feid av banen i valget. Det er heldigvis lite sannsynlig.frp har imøtekomme­t Venstre og KRF med flere smertefull­e og ødeleggend­e avgiftskra­v for å bevare husfreden. Dette er slett politisk håndverk fra samarbeids­partnerne.

Ropstads luftslott om regjerings­samarbeid med Høyre uten Frp vil derfor etter alle politiske solemerker bli parkert. Det gjenstår bare en mulig løsning på den vanskelige, politiske ligningen Krf-ledelsen har skapt. Jonas Gahr Støre er for Ropstad en god nummer to til statsminis­terjobben. Ikke til å undres at velgerne nå flykter fra KRF.

Nestleder Ropstad hevder også at stemmer til Partiet De Kristne kan ødelegge for hans gjenvalg. Jobben med å ødelegge for KRF behøver ikke Partiet De Kristne å ta. Det greier jo Ropstad meget godt selv.

Godt valg med håp om fortsatt borgerlig regjering.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway