Fædrelandsvennen

Bohinen: – Hadzic burde vært vår spiller

Adnan Hadzic kom inn og løftet Start i treningska­mpen mot Sandefjord. Lars Bohinen er klar på at 18-åringen skulle ha spilt for hans lag.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no - TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no - TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no -

Start tapte 1–2 mot Sandefjord i fredagens treningska­mp. Etter en svak førsteomga­ng, hevet sørlending­ene seg etter pause.

Adnan Hadzic, som kom til Start fra Ørn-horten i juli, var kanskje Starts beste spiller i hjemfylket.

Det la også Sandefjord-trener Lars Bohinen merke til.

– Han burde egentlig ha vært her, sier Bohinen til Fædrelands­vennen.

Hadzic, som har fem kamper for Norges G18-landslag, var ønsket av flere eliteserie­klubber. Han skrev i stedet under på en treårskont­rakt med Start.

– Vi har ikke de økonomiske musklene til å kjøpe fri en 18-åring, hvis Ørn-horten ikke vil være med på løse det på en slik måte vi pleier å løse det. Det er litt trist for oss å se at en vestfoldin­g forsvinner til et annet fylke, men det er en rein økonomisk sak, sier Bohinen.

Sandefjord har fulgt Hadzic siden han var liten og 18-åringen har også trent flere ganger med klubben.

– Han har masse energi, vinnervilj­e og er bra teknisk. Han har også bra fart i det han gjør, men han er fortsatt litt uslepen, sier Bohinen.

HÅPER PÅ startplass

– Jeg kunne nok vært i Sandefjord. Det er bra klubb, som jeg trente med i vinter og som ønsket meg. Samtidig valgte jeg Start, og det angrer jeg ikke på i det hele tatt, sier Hadzic.

18-åringen håper han starter mot Jerv i lokaloppgj­øret i Grimstad neste søndag.

– Jeg håper det jeg viste var nok. Jeg har en god følelse, og fikk stort sett til det jeg prøvde på. Jeg synes laget løftet seg klart i andre omgang, og vi tok mye mer kontroll over spillet.

– Hva er det du får til som du er fornøyd med?

– Jeg føler det går bra med ball, og at jeg gjør en god defensiv jobb, sier Hadzic, som nå reiser på samling med U18-landslaget før han er tilbake og tilgjengel­ig til kampen mot Jerv neste helg.

Start-trener Steinar Pedersen byttet inn Hadzic til fordel for Erlend Segberg i fredagens treningska­mp.

– Spilte Adnan Hadzic seg rett inn på Start-laget?

– Vi får se. Nå skal han på landslagss­amling, så gjør vi en vurdering når det nærmer seg kamp. Men han var god, og viser litt hva han har i seg. Jeg er fornøyd med at flere av dem som kom inn gjør at det blir mer utfordrend­e for oss å velge mannskap framover.

skålevik scoret igjen

– Hva er Hadzic god på mot Sandefjord?

– Først og fremst synes jeg han tar bra valg med ballen. Han står ikke bare på midtbanen og dytter ball, svarer Pedersen, som også skrøt av innbytter Abubakar Ibrahim etter kampen.

Nigerianer­en kom inn og var svært livlig langs Start høyreside. Han hadde målgivende til Steffen Lie Skåleviks 1–2 scoring.

– Det skjer noe rundt ham hele tiden. Så må vi jobbe med valgene hans, sier Pedersen.

Start leverte en dårlig førsteomga­ng mot Sandefjord, og vertene ledet fortjent 2–0 til pause. Begge målene ble scoret av ver- tenes toppscorer Flamur Kastrati.

Gjestene byttet fem spillere i pausen, og kom mer med i kampen. Start skapte to store muligheter ved Lie Skålevik og Tapio Heikkilä i andre omgang, og ble i tillegg snytt for en straffe da Ibrahim ble lagt ned innenfor 16-meteren.

Fire minutter før slutt satte Lie Skålevik inn 1–2-målet, hans tredje på tre kamper i Start-drakten.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sandefjord-trener Lars Bohinen har lenge forsøkt å få Adnan Hadzic inn i stallen. – Han burde egentlig vært her, sier Bohinen.
FOTO: NTB SCANPIX Sandefjord-trener Lars Bohinen har lenge forsøkt å få Adnan Hadzic inn i stallen. – Han burde egentlig vært her, sier Bohinen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway