Fædrelandsvennen

Rosenborg trukket i knalltøff gruppe

- ØYSTEIN JOREM

Det blir spansk, russisk og makedonsk motstand for RBK i Europa League-

Rosenborg havnet i gruppe L sammen med Zenit, Real Sociedad og FK Vardar Skopje.

– Jeg håpet å unngå Zenit, og det gjorde vi ikke. Det er en tøff sportslig trekning. Zenit er det laget jeg mest ønsket å unngå. Det er kanskje ikke de største publikumsl­agene heller, sier Pål André Helland til Adresseavi­sen etter trekningen.

Også Tore Reginiusse­n mener at Rosenborg trakk en knalltøff gruppe.

– Dette blir tøft. Det var jo ikke noen av mine favoritter, men det blir morsomt. Zenit blir beintøft, selv om det ikke er laget som klinger best. Vi er ikke så opptatt av hva slags lag vi møter, vi skal bite fra oss uansett og ta oss videre, sier Rbk-stopperen.

Uefa-cupvinnere

FK Zenit St. Petersburg har spilt i den øverste russiske divisjonen siden 1996, og har vunnet serien flere ganger. I forrige sesong kom de på en tredjeplas­s. Laget er ranket som det nest beste laget i årets turnering.

I 2008 vant de Uefa-cupen etter seier mot Rangers i finalen. Laget har deltatt flere ganger i Champions League, og har tre ganger kommet til 1/16-delsfinale­n, senest i sesongen 2015/2016.

TØFF spansk motstand

Real Sociedad vant La Liga to ganger på begynnelse­n av 80-tallet, og har også to spanske cuptriumfe­r. I fjor havnet de på sjetteplas­s i La Liga.

Tidligere Rbk-spiller Bjørn Tore Kvarme spilte for klubben fra 2001 til 2004.

FK Vardar Skopje har vunnet den makedonske ligaen ti ganger, inkludert de tre siste sesongene. De ble slått ut av kvalifiser­ingen til Champions League av FC København, og slo ut tyrkiske Fenerbahçe i playoff til Europa League.

Gruppespil­let starter 14. september, og siste kamp spilles 7. desember. De to beste lagene fra gruppespil­let går videre til sluttspill­et.

 ?? FOTO: FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN ?? Pål André Helland og Tore Reginiusse­n under trekningen fredag.
FOTO: FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN Pål André Helland og Tore Reginiusse­n under trekningen fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway