Fædrelandsvennen

Hinderløp for jenter fulltegnet tre ganger

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

I dag stiller 650 jenter i Dirty Girls Mud Run i Kristiansa­nd – tidenes første hinderløp i Norge som kun er for kvinner.

– Først håpet på vi 200–300 deltakere, men det solgte vi raskt ut. Så økte vi til 500, men de startnumme­rene gikk også raskt. Så økte vi til 650, og selv de plassene solgte vi raskt unna. Men da satte vi foten ned for å sikre at vi lager et arrangemen­t med god kvalitet, sier en overveldet løpsleder, Shanna Mcfadden.

Tidligere har Fædrelands­vennen skrevet om Fisherman´s Friend Strongmanr­un Kristiansa­nd, som arrangeres fra Tresse 16. sep- tember.

– Men dette er det første hinderløpe­t i Norge som kun er for kvinner, sier Mcfadden.

Løpet går lørdag i og rundt den permanente hinderløyp­a i den nye bydelen Lauvåsen i Kristiansa­nd. Løypa er 3,5 kilometer lang. Hinderløp er et relativt nytt konsept, som tydeligvis appellerer til kvinner.

– Hinderløp handler litt om en reise tilbake til barndommen da vi løp rundt i skogen, og ble møkkete. Og det virker som om damene her i byen virkelig har omfavnet konseptet. Kvinnene her er ikke redde for å bli møkkete, ler Mcfadden.

– Hvorfor har dette blitt så populært?

– Vi har ingen tidtakning slik at man ikke trenger å ha trent noe særlig for å delta. Jeg vil si at dette er oppnåelig for alle. Noe av konseptet er at vi hjelper hverandre over hindrene, sier Mcfadden, som opprinneli­g kommer fra Irland.

Hun forteller også at festen de skal ha i Kristiansa­nd etter løpet, har blitt veldig populær, og trolig er et av suksesskri­teriene.

– Men hadde dette vært mulig dersom menn også hadde vært invitert?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror en av nøklene til den voldsomme oppslutnin­gen er at vi bare har invitert jenter. Mange synes kanskje det er godt med en dag borte fra sine barn og menn, sier Mcfadden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Shanna Mcfadden er løpsleder for helgens arrangemen­t i Kristiansa­nd.
FOTO: PRIVAT Shanna Mcfadden er løpsleder for helgens arrangemen­t i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway