Fædrelandsvennen

Gfoldet i parade

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

dinger. Folk danset og sang seg gjennom paraden, og det var bare blide folk å se, sier hun.

DELTOK FOR FØRSTE GANG

– Vi ønsket å vise vår støtte til de som har en annen legning. De fleste har vel et familiemed­lem eller en god venn som er homofil. Etter at nazister fikk marsjere gjennom byens gater tidligere i sommer mener jeg at det var ekstra viktig å delta, sier Ronald Mayora Synnes.

Sammen med kona Katrine Mayora Synnes og barna Kari og Ester deltok han for første gang i en Pride-parade, og de var på ingen måter alene. Flere som har vært med tidligere sa de aldri har opplevd tilnærmet så stor oppslutnin­g.

Flere politiske partier deltok også med egne bannere for å hylle mangfoldet og kjærlighet­en. Det samme gjorde flere organisasj­oner og ikke minst enkeltmenn­esker i alle aldre.

– KNIRKEFRIT­T

Politiet hadde mobilisert kraftig for å holde ro og orden og beskytte deltakerne i Pride-paraden mot eventuelle motdemonst­ranter. Et tosifret antall bevæpnede polititjen­estemenn fulgte paraden fra sidelinjen, og det samme gjorde flere uniformert­e politibile­r.

– Alt gikk knirkefrit­t for seg, og det var ingen hendelser i det hele tatt, sier operasjons­leder Audun Eide i Agder politidist­rikt.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Ordførere som ikke vil flagge var tema i paraden.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Ordførere som ikke vil flagge var tema i paraden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway