Fædrelandsvennen

Teaser til Strandberg-film sett av 28.000

- TORGEIR EIKELAND

Steffan Strandberg vil at «Natta pappa henta oss» skal bli sett av flere enn sosionomer. Nå har 28.000 sett teaseren.

– Målet mitt er ikke å lage en «viktig film». «Viktige filmer» er som regel utrolig dølle, og jeg vil ikke lage en film som bare blir sett av en gjeng sosionomer. Jeg vil fortelle en god historie som folk kan kose seg med sammen med popcorn, M&M og cola, sier regissør Steffan Strandberg.

13. oktober har filmen hans «Natta pappa henta oss» norgesprem­iere, og interessen er allerede stor. Det er neppe bare sosionomer blant de mange tusen som nå har sett teaseren til filmen. Den ble lagt ut på filmens Facebook-side om kvelden mandag 21. august, og morgenen etter hadde hele 13.000 sett den. Fredag formiddag var tallet oppe i 28.000, og 230 mennesker hadde delt den videre.

Karianne Berge fra produksjon­sselskapet Indie Film sier dette:

– Det er veldig uvanlig å få denne typen respons på en teaser. Vi pleier å være fornøyde med 2500-5000 visninger. Jeg la den ut på filmens egen Facebook-side som har 1700 følgere, sier Berge. Og det er altså trygt å si at teaseren spredte seg som løpeild fra de 1700 følgerne.

– Dette er veldig spesielt for en dokumentar­film. Dette viser at engasjemen­tet er stort rundt filmen. Vi har fått mange henvendels­er fra folk som lurer på om den blir satt opp på kino der de bor, sier Berge.

Det er ennå ikke klart hvor mange kinoer som vi vise filmen når den har norgesprem­iere.

«Natta pappa henta oss» handler om Steffan Strandberg­s barndom i Kristiansa­nd, og hvordan faren hentet ham og lillebrore­n ut av hjemmet til en alkoholise­rt mor. Den har kostet 14 millioner kroner å lage, og det belgiske animasjons­studioet Walking the dog har vært involvert. Det har også den israelske animasjons­guruen Yoni Goodman.

Selv har regissøren følgende forklaring på interessen:

– Jeg tror forholdet mellom foreldre og barn er noe som engasjerer alle. Det er en grunnlegge­nde menneskeli­g relasjon, og derfor tror jeg manges nysgjerrig­het er pirret, sier Strandberg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway