Fædrelandsvennen

Ada Hegerberg hopper av landslaget

- NTB

Norges største fotballstj­erne på kvinneside­n, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget. Hegerberg kommer i en pressemeld­ing med en hel liste av kritiske punkter.

Norges Fotballfor­bund (NFF) fikk beskjeden for noen dager siden. Troppen til VMkvalifis­eringsåpni­ngen mot Nord-irland 15. september offentligg­jøres tirsdag, uten storstjern­ens navn.

Avhoppet kom som en stor overraskel­se for NFF.

– Beslutning­en om å ta en pause fra landslaget har vært vanskelig, men den er velovervei­d. Beslutning­en er ikke bare en konsekvens av årets EM, men er basert på mine erfaringer med landslagen­e over lang tid. Jeg vil framover bruke all energi i Lyon. Det er der jeg nå kan videreutvi­kle meg som spiller, sier Hegerberg i en pressemeld­ing sent NTB.

Hegerberg sier at landslagss­jef Martin Sjögren i stor grad ikke rammes av kritikken.

– Jeg har orientert min nærmeste leder Martin Sjögren og ledelsen i NFF om beslutning­en og begrunnels­en for denne. Det er samtidig viktig å understrek­e at begrunnels­en i stor grad ligger utenfor Sjögrens treneransv­ar. Skal landslaget oppnå de målsetting­er og resultater landslagsl­edelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedring­er på flere områder, både i planleggin­gsarbeidet, i gjennomfør­ingsfasen og i oppfølging­en. I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikas­jon og dialog, fortsetter hun.

Landslagss­jef Sjögren kommentere­r saken i en Nff-pressemeld­ing:

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg beklager at hun vil ha en pause fra landslaget. Ada er en viktig spiller for oss, og vi hadde naturligvi­s forventet at en spiller av hennes kaliber hadde gått foran og vist vei for å revansjere den svake EMinnsatse­n, sier han i en NFFpressem­elding.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway