Fædrelandsvennen

Mener Vipers har sterkest lag

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Larvik har vunnet serien de siste 13 sesongene. Nå spår de fleste klubbene at Vipers stikker av med gullet.

Larvik har vært den suverene klubben i kvinnenes eliteserie. Forrige sesong vant laget sitt 19 seriegull (13 strake). Legg til 16 cuptriumfe­r og 17 seiere i sluttspill­et så gir det et bilde av hvor suverene klubben har vært i hjemlig liga.

Nå tror ni av 12 trenere i eliteserie­n på et maktskifte. Det viser en oversikt Norsk Toppfotbal­l har laget. Larvik har mistet 11 sentrale spillere før 2017/2018-sesongen, og Tor Odvar Moen har måttet stable et helt nytt lag på beina.

– Nå er tiden inne for Vipers, sier Arne Senstad, Storhamart­rener.

– De har hentet gode spillere over tid nå, og skapt et bra lag. Bare de to siste sesongene har de hentet fra øverste hylle. Nå er de i ordentlig posisjon, sier Senstad.

Han har fått tilbake Heidi Løke fra proffspill i utlandet, men må klare seg uten viktige Kamilla Sundmoen, som skal bli mamma, og går glipp av hele sesongen.

– Vi håper å være med bak Vipers og Larvik, sier Senstad, som tror Byåsen og Sola også vil henge med i toppen.

– HAR DET STERKESTE LAGET

Gjerpen-trener Kjetil Arntzen har i likhet med Senstad Vipers som gullfavori­tt.

– Det er fordi Emilie (Hegh Arntzen) spiller der, sier han og ler.

– Vipers er det laget i Norge som har mest kontinuite­t i spillersta­llen, pluss at de har gjort noen utskifting­er som de mener styrker laget. De ble nummer to i fjor, og har forsterket ytterliger­e i år. Larvik er svekket, og må bygge alt på nytt igjen. De kan umulig klare det på ett år sånn som situasjone­n er nå, med spillere seint inn, og snart seriestart, sier Arntzen.

Espen Rødevand, som trener Glassverke­t, tror det blir mye å juble for på Sørlandet kommende sesong.

– På papiret har Vipers det sterkeste laget, og både trenerteam og fasilitete­r til å gjøre det bra, sier han, og får støtte av Stabæktren­er Pål Oldrup Jensen.

– Med det laget Vipers har, og settingen med at Larvik må bygge litt fra bunnen igjen, må Vipers ta det i år, sier han.

LARVIK SIKTER På NY TRIPPEL

Det er tre klubber som tror Larvik vinner igjen. Det er Larvik selv, samt Fredriksta­d og Byåsen.

– Selv om vi har mange nye, har vi et veldig spennende lag, som er godt nok til å være med der. Da skal ambisjonen være å vinne, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Larvik går for å vinne også NM og sluttspill­et.

– Vi ønsker å vinne alt vi er med på. Når det kommer til cupen, er det ikke noe poeng å ha semifinale som mål. Det er det ingen som husker, sier Moen.

– Hvem blir tøffeste utfordrer til seriegulle­t?

– Vipers, åpenbart. Det sier seg selv med den jobben de har gjort, og hva de har fått til de siste årene. Jeg skjønner at de blir tippet foran oss, sier Moen.

– STERKERE ENN FOLK TROR

Byåsen har ambisjoner om å kjempe om medalje i årets serie. Trener Arne Högdahl har mest tro på Larvik denne sesongen.

– Det har like mye med tradisjone­r å gjøre. Larvik har vunnet serien 1000 år på rad, og slipper ikke den troen. Jeg synes de har et sterkere lag enn folk er klar over, og de har i tillegg fått Geir Oustorp inn på trenerside­n. Det er en del som taler positivt for Larvik også, selv om det ikke er noen høy odds på at Vipers skal vinne, sier Högdahl.

I Byåsen handler det om å ta et steg videre fra i fjor.

– De andre skal godt få sitte med favorittst­empelet, men vi er ikke sjanseløse mot noen. Jeg er kjempeforn­øyd med laget mitt, sier den svenske hovedtrene­ren.

SPÅR JEVN SERIE

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen mener det er helt naturlig at sørlending­ene har fått favo- rittstempe­let fra de andre eliteserie­lagene.

– Spesielt på bakgrunn av hvordan vi avsluttet sesongen i fjor, og hva vi har fått inn av spillere, sier Gabrielsen.

Vipers har blant annet forsterket med Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Malin Aune (Oppdal), Katrine Lunde (Rostov Don), Kristine Lunde-borgersen (comeback) og Pernille Wang Skaug (Halden).

– Vi har hatt ok resultater i oppkjøring­en. Det er viktig å vinne kamper, og få ting til å fungere, sier Gabrielsen.

I sine tips for 2017/2018 har Vipers satt seg selv som vinner av både serien, sluttspill­et og cupen.

– Vi sier ikke nei takk til det, hvis vi setter oss i den posisjonen. Men vi må ta én ting av gangen her. Det viktigste for oss er å klare Champions League-kvalifiser­ingen, og få en god start i serien, sier Gabrielsen, som tror på en jevn serie.

– Du kan vinne serien i Norge med å tape noen kamper i serien denne sesongen. Larvik er klart svekket fra i fjor, med masse ferdighete­r og rutine som er borte. Men de kommer til å bli bedre og bedre utover, uten tvil. Storhamar og Byåsen er også lag som kan slå alle, og det er også flere outsidere som kan ta poeng fra topplagene. Det gjør dette veldig spennen- de og interessan­t, sier Gabrielsen.

Årets eliteserie kastes i gang med oppgjøret mellom Sola og Storhamar onsdag.

 ?? FOTO: SVEIN ANDRE SVENDSEN/NHF ?? Eliteserie­lagene var samlet til kickoff i Oslo mandag. Bak fra venstre: Camilla Herrem, Sola, Heidi Løke Storhamar, Trine Bronsta, Glassverke­t, Teodora Tomac, Byåsen, Thea Mørk, Larvik, Nora Thulin, Fredriksta­d og Kari Brattset, Vipers. Foran: Andrea...
FOTO: SVEIN ANDRE SVENDSEN/NHF Eliteserie­lagene var samlet til kickoff i Oslo mandag. Bak fra venstre: Camilla Herrem, Sola, Heidi Løke Storhamar, Trine Bronsta, Glassverke­t, Teodora Tomac, Byåsen, Thea Mørk, Larvik, Nora Thulin, Fredriksta­d og Kari Brattset, Vipers. Foran: Andrea...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway