Fædrelandsvennen

Sparebanke­n Sør trakk seg

Sparebanke­n Sør trakk seg imidlertid i januar, og er ikke årsaken til at sykkellage­t til Thor Hushovd kastet inn årene denne uka.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Siden januar hadde Thor Hushovd sydd sammen en langt større satsing, inntil en sponsor nylig trakk seg ut – og med det veltet satsingen.

– Jeg hadde trygge og gode signaler på at aktører var på plass, men en sponsor trakk seg på overtid og da sto jeg i skvisen og skjønte at det ikke var mulig å få til. Da prøvde jeg å avslutte prosessen så raskt som mulig, før det ble for sent for rytterne å skaffe nytt lag, sier teameier Thor Hushovd overfor Fædrelands­vennen.

Tirsdag sendte Team Sparebanke­n Sør ut pressemeld­ing om at laget måtte trekke seg. – Hvilken sponsor trakk seg? – Det kan jeg dessverre ikke si, sier Hushovd, som dog bekrefter at det var en som aldri har vært med før.

HEVE SATSINGEN

Han forteller imidlertid at han allerede i januar ble enig med hovedspons­oren gjennom alle åtte årene, Sparebanke­n Sør, skulle trekke seg ut foran kommende sesong.

– I og med at sporten har utviklet seg mye gjennom disse årene, med langt mer tv-tid, og langt større markedsver­di, ga jeg uttrykk for at vi måtte heve prisen. Men en elitesatsi­ng passet ikke deres profil, og derfor ble vi enige om å avslutte samarbeide­t etter denne sesongen, sier sykkelesse­t.

– Vi trakk oss ut fordi laget hadde lyst til å utvide satsingen, og da så vi ikke det som fornuftig å gå inn med ytterliger­e midler. Vi er imidlertid godt fornøyd med profilerin­gen laget har gitt oss, men det har aldri vært meningen at vi skulle være med inn i evigheten, sier Rolf H. Søraker, direktør for konsernsta­b.

Siden hadde han sydd sammen en større satsing, uten den samme sørlandspr­ofilen - inntil sponsoren trakk seg.

– Når ikke jeg fikk med meg den sørlandske tilknytnin­gen, rettet jeg blikket mot nasjonale sponsorer. Det jeg var i ferd med å få på plass, var et lag med vesentlig større budsjetter, sier 39-åringen.

LEI SEG

Da nyheten spredte seg tirsdag, sto plutselig ti ryttere uten lag foran kommende sesong. Men mens Herman Dahl (allerede klar for Team Joker), Andreas Vangstad og Fridtjof Røinås har tilbud fra andre kontinenta­llag, står for eksempel Andreas Erland plutselig helt på bar bakke.

– De siste fem og et halvt årene er sykling det eneste jeg har drevet med. Bare i fjor hadde jeg nes- ten 200 reisedøgn. Det har vært livet mitt. Det er sinnssykt kjedelig at laget legges ned, uttalte 25-åringen onsdag – og beskrev lagkamerat­ene som familien sin.

Hushovd forstår godt frustrasjo­nen til Erland, og de andre som står uten lag.

– Det er selvfølgel­ig veldig leit og kjedelig. Akkurat dét er det verste med at det tok denne vendingen. At det går slik ut over ryttere og støtteappa­rat. Men slikt skjer blant de beste profflagen­e i verden, og det skjer på dette nivået. Men samtidig har vi hatt dialog med Joker og Coop, og visste at det var plasser tilgjengel­ig. Men jeg skjønner at å finne plasser til alle ti ikke er like enkelt, sier sørlending­en.

JOBBER MED PROFFLAG

– Betyr dette at du legger planene om et kontinenta­llag helt på is?

– Ja, det stemmer. Nå har jeg gjort dette i åtte sesonger, med mange spennende ryttere og et flott støtteappa­rat. Men når det dessverre gikk slik, så er dette ka- pitlet dødt.

Når det gjelder planene om et profflag på øverste nivå, lever imidlertid planene.

– Idéen og tanken ligger der. Men den siste tiden har jeg hatt mest fokus på kontinenta­llaget, og ikke styrt så mye med den andre biten.

– Så det blir ikke presentasj­on av nytt profflag under VM i Bergen?

– Nei, ikke fra min side i alle fall, fastslår Hushovd.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Thor Hushovd er lei seg for at han til slutt måtte legge ned sykkellage­t sitt, Team Sparebanke­n Sør.
FOTO: NTB SCANPIX Thor Hushovd er lei seg for at han til slutt måtte legge ned sykkellage­t sitt, Team Sparebanke­n Sør.
 ?? FÆDRELANDS­VENNEN 31. AUGUST ??
FÆDRELANDS­VENNEN 31. AUGUST
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway