Fædrelandsvennen

Blankt avslag for gedigen garasje administra­sjonen og flertallet.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Politikern­e levner ingen tvil: Stig Hageland er pent nødt til å rive sin garasje på 45 kvadratmet­er i Randesund.

– Kommunen har tilsyn med ulovlighet­er. Ulovlige tiltak på andre eiendommer har aldri vært tatt tak i, men oss har dere fulgt opp til punkt og prikke, sa Stig Hageland under by- og miljøutval­gets befaring torsdag.

Han hevder flere naboeiendo­mmer i enda større grad har overskrede­t tillatt bebygd areal på sine tomter, uten at det har fått konsekvens­er.

Hageland fikk pålegg om riving av den ulovlige garasjen med frist til 1. juli. Kravet er ikke etterkomme­t, dermed påløper nå 500 kroner i dagmulkt.

– LEIT AT SAKEN HAR RULLET

For ti år siden så den 45 kvadratmet­er store garasjen dagens lys i Bordalsbak­ken i Ytre Randesund.

Siden har bygningen vært en het potet, ikke bare i nabolaget. Den har versert både i kommunens byggesaksa­vdeling, hos Fylkesmann­en og til sist Sivilombud­smannen.

– Det er leit at saken har rullet så lenge. På den ene siden har jeg full forståelse for naboer. Men også for søker, som har rett på garasje. Vi vil støtte en garasje når den kommer i bearbeidet versjon, sa utvalgsled­er Stian Storbukås (Frp).

Den foreløpig siste søknaden på 36 kvadratmet­er ble godkjent av kommunen. Men naboen klagde, og Fylkesmann­en omgjorde kommunens vedtak i april.

Årsaken er at bebyggelse­splanen tillater maksimalt 30 prosent bebygd areal på tomtene. Selv med «bare» 36 kvadratmet­er garasje blir overskride­lsen på 4,3 prosent.

Nå er søknaden endret til 34 kvadratmet­er, som fortsatt er en overskride­lse på 3,9 prosent. Reduksjone­n monner ikke nok for

GODTAR RUNDT 20 KVADRAT

Bare Frp og Demokraten­e kunne akseptere dette. Det negative vedtaket sendes igjen over til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

– Kommer han med søknad om en garasje mer lik den som opprinneli­g var tenkt er jeg ikke i tvil om at den vil gå igjennom. Men den må være betydelig redusert i forhold til den dere så i dag, sa byggesaksl­eder Bjørn Harald Andersen under møtet.

Etter det Fædrelands­vennen forstår kan en størrelse på pluss minus 20 kvadratmet­er være akseptabel.

Fylkesmann­en har bekreftet at enkelte andre tomter i nabolaget har mindre overskride­lser, men ikke på nivå med Hagelands.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Hus- og garasjeeie­r Stig Hageland forklarer under befaringen i Bordalsbak­ken. Fra venstre står plan- og bygningssj­ef Venke Moe, Marte Rostvåg Ulltveit-moe (MDG), Trond Blattmann (Ap), Harald Sødal (KRF), Vidar Kleppe (Dem) og Eirik Dåstøl Langeland (Ap).
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Hus- og garasjeeie­r Stig Hageland forklarer under befaringen i Bordalsbak­ken. Fra venstre står plan- og bygningssj­ef Venke Moe, Marte Rostvåg Ulltveit-moe (MDG), Trond Blattmann (Ap), Harald Sødal (KRF), Vidar Kleppe (Dem) og Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway