Fædrelandsvennen

Her går 2500 kilo sprengstof­f i lufta

- JANNE B. PRESTVOLD JAN ODDVAR EIDE ANDERS MARTINSEN

2500 kilo sprengstof­f ble torsdag kveld brukt for å sprenge bort steinmasse­r for veien ved den nye Varoddbrua vest for Topdalsfjo­rden.

– Vi har tatt ned den største kollen på den siden i dag, og det ble full stans i trafikken i rundt tjue minutter, opplyste Janicke Nicolaisen, byggeleder vei i Statens vegvesen til Fædrelands­vennen torsdag.

2500 kilo sprengstof­f gikk med til å fjerne 3200 kubikkmete­r med stein.

Her skal det bli plass til ny gang- og sykkelvei når alt står klart.

MYE STEINSPRUT

– Det ble en del steinsprut, mer enn vi hadde trodd, og derfor gikk det også litt lenger tid enn vi hadde håpet for å få veien åpnet igjen, sier Nicolaisen.

Trafikken sto bom stille i tjue minutter på Varoddbroa på grunn av sprenginge­n av kollen.

Ifølge byggeleder­en ble in- gen kjøretøy truffet av steinene. Først ble veien kun åpnet i ett felt inn mot byen. Syklister og andre myke trafikante­r ble fulgt forbi anlegget til sykkelstie­n var ryddet og klar.

Ladningen smalt klokka 21, og det betyr at brua var stengt til 21.20.

VELLYKKET SPRENGNING

– Det er egentlig om å gjøre for oss å utføre arbeidet på brua uten å stenge veien, i alle fall ikke i mer enn 15 minutter. I dag gikk det med litt lenger tid, men vi regner sprengning­en for vellykket, sier Nicolaisen.

Trafikkope­ratør Leif Christense­n hos Vegtrafikk­sentralen bekrefter trafikksta­nsen.

– Dette er et veiarbeid sområde, og det har vært litt omrokering­er på grunn dette arbeidet som har ført til midlertidi­g stans i trafikken, sier trafikkope­ratør Leif Christense­n

Klokken 22.10 fløt trafikken som normalt forbi området.

 ?? FOTO: ANDERS MARTINSEN ?? Her går ladningen på 2500 kilo sprengstof­f av. Det skjedde torsdag kveld, vest for Varoddbrua.
FOTO: ANDERS MARTINSEN Her går ladningen på 2500 kilo sprengstof­f av. Det skjedde torsdag kveld, vest for Varoddbrua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway