Fædrelandsvennen

Nav: Ledigheten faller stadig

- NTB ARILD SANDVIK

I august var det 1.400 færre helt arbeidsløs­e i Norge, ifølge sesongjust­erte tall fra Nav. Også i Vest-agder synker ledigheten.

Andelen helt ledige er nå på 2,7 prosent av arbeidssty­rken. Bruttoledi­gheten, som også inkluderer arbeidssøk­ere som deltar på tiltak fra Nav, falt med 9300 personer og utgjør nå 3,2 prosent av arbeidssty­rken.

– August er den niende måneden på rad med nedgang i den registrert­e arbeidsled­igheten. Veksten i norsk økonomi har tatt seg opp i første halvår i år, og vi forventer at ledigheten vil fortsette å gå noe ned framover, sier arbeids- og velfer dsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemeld­ing.

– RASK BEDRING

Arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie kommentere­r augusttall­ene med at arbeidsmar­kedet er i rask bedring.

– Ledighetst­oppen etter oljeprissj­okket er definitivt bak oss, og den positive utviklinge­n vi har hatt på arbeidsmar­kedet gjennom 2017, fortsetter, sier Hauglie.

Det har vært en nedgang i antallet ledige også i Vest-agder i august. Det er nå 2987 personer som er helt ledige. Det utgjør 3,2 prosent ledighet, og er en nedgang på 118 personer fra juli 2017.

16 NEDGANG På ETT år

– Sammenlikn­et med for ett år siden har det vært en nedgang på 16 prosent i ledigheten. Omregnet i personer betyr det 553 færre ledige nå enn på samme tid i 2016. Det betyr at det skjer noe posi- tivt med arbeidsmar­kedet, sier avdelingsd­irektør i Vest-agder, Per Lund.

Ledigheten i Vest-agder er fortsatt 0,5 prosent høyere enn det nasjonale gjennomsni­ttet. Fylket med høyest ledighet er Rogaland med 3,8 prosent ledighet. Aust-agder har 3,3 prosent ledighet.

Blant de 118 personene som ikke lenger er arbeidsled­ige i Vest-agder, var 30 personer langtidsle­dige.

– NAV har et høyt fokus på dem som er langtidsle­dige. Derfor er det hyggelig å se at så mange har gått ut av statistikk­en, sier Lund.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway