Fædrelandsvennen

Markens og terror

- JANNIKE ARNESEN HANS FR. GRØVAN stortingsr­epresentan­t KRF

I Fædrelands­vennen (28.08) kan jeg lese at Markens skal sikres mot terror

●● I artikkelen står det referert at jeg var skeptisk da Vidar Kleppe etter terrorangr­epet i Barcelona gikk ut og proklamert­e at Markens også måtte sikres mot islamsk terror. I anstendigh­etens navn vil jeg understrek­e at mine uttalelser var ytret som skepsis til Kleppe, som skyver terrorfryk­t foran seg for å splitte befolkning­en, og spre skepsis mot muslimer. Det som ikke ble referert i intervjuet jeg gjorde med Uleberg, var at jeg var fullstendi­g enig med kollega Terje Næss, om at vi her må ha tillit til politiet. Oppsummert var det altså ikke terrorsikr­ingen i seg selv jeg var skeptisk til, men Kleppes måte å spre frykt på. tilbake med klump i magen. Hva har de å fortelle om? Det må selvfølgel­ig ikke være slik at man må reise på dyre ferier for å føle seg inkludert i samfunnet. Det går fint an å skape gode opplevelse­r på andre måter. Men det er sårt for foreldre som så gjerne vil gi barna sine gode opplevelse­r ved å for eksempel besøke en aktivitets­park, men ikke har mulighet fordi de ikke har råd.

Disse foreldrene får vondt i magen hver gang barna blir invitert i bursdag. Kanskje må de til og med holde barnet hjemme, fordi det å kjøpe en gave er for mye for økonomien den måneden. Vi som samfunn må legge til rette for at alle barn skal bli inkludert og kunne delta på aktivitete­r og bursdager uavhengig av foreldrene­s lommebok. Fattigdomm­en blant barn i det rike Norge er et voksende problem. Det kan vi ganske enkelt ikke akseptere!

Jeg har et brennende ønske om at alle barn skal oppleve livskvalit­et i hverdagen. KRF vil legge til rette for dette blant annet ved å tilby støtte til fritidsakt­iviteter for sårbare barn og tilbud som Barnas stasjon i regi av Blå Kors og Røde Kors. Vi vil styrke barnetrygd­en og fjerne egenandele­r ved helsetjene­ster for personer med dårlig økonomi.

Samtidig vet vi at utdanning og arbeid er det viktigste tiltaket mot fattigdom. Derfor vil vi skape en god skole for alle – uansett lommebok. Alle mennesker har muligheter, og en god skole vil bidra til at alle barn blir sett og kan realisere sitt potensial. Det legger grunnlaget for videre utdanning og arbeid. Uten en god skole vil fattigdom og sosiale problemer blir ført videre til neste generasjon.

En god barndom varer hele livet. Min drivkraft er å gjøre alt jeg kan for at alle barn skal oppleve en god barndom!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway