Fædrelandsvennen

R. Wilhelmsen mot teknisk knockout

- PETTER BENESTAD nestleder i By- og miljøutval­get for Venstre

Rolf Wilhelmsen er i tredje runde med hans bokseinnle­gg mot Venstres elbilpolit­ikk.

●● I første runde ble Venstre kritisert for at vi holder oss til politikken vi gikk til valg på; at elbilforde­lene skal fortsette. I andre runde forklarte jeg at vi nå følger opp det Venstre har klart å få stortingsf­lertallet med oss på; at det også i fremtiden skal være lønnsomt for de som velger å kjøre bil som ikke slipper ut eksos. En Facebook-venn skrev da at jeg ledet på poeng.

I leserinnle­gg 29.8. kan det virke som at Wilhelmsen innser at han har tapt for Venstre og stortingsf­lertallet. På boksespråk­et kalles det tap på teknisk knockout.

Liggende i kanvasen forsøker Wilhelmsen desperat å vri debatten om til diskusjon om definisjon­en av ordet «miljø». Det blir ganske hjelpeløst. Wilhelmsen har imidlertid et poeng når han skriver: «Bygater handler om opphold og bruke tid og ikke bare transport.» Derfor har Venstre foreslått flere bilfrie gater, flere miljøgater og raskere fjerning av gateparker­ingsplasse­r. Dessverre må vi gå noen runder til før vi får flertallet i bystyret med oss på dette.

Wilhelmsen skriver også om at støy har betydning for bomiljøet i sentrum. Ja, jeg er enig i det. Og elektriske kjøretøy avgir betydelig mindre støy enn konvensjon­elle kjøretøy. Derfor vil det være en fordel at de som må kjøre bil til sentrum kjører elektrisk. Venstre er også glad for at vi har fått gjen- nomslag for at søppelbile­ne som skal kjøre i sentrum nå blir elektriske, og at vi nå får elektriske busser og drosjer i Kristiansa­nd. Det er god miljøpolit­ikk.

Venstre har gjennom elbilpolit­ikken vist at grønn avgifts- og skattepoli­tikk fungerer. I Kristiansa­nd har vi sørget for en politikk som gir positive resultater for bymiljøet. De som ønsker en fortsatt satsing på gode, grønne løsninger, inkludert fortsatt prioriteri­ng av biler uten eksosrør, bør gi Venstre sin stemme den 11. september.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway