Fædrelandsvennen

Oppskrifts­messig motormoro

- ROY SØBSTAD

ANIMASJON/ FAMILIEFIL­M «Biler 3»

USA 2017 Aldersgren­se: Tillatt for alle

Det blir mye «vroom-vroom» og en god del «snufs-snufs» også i den tredje filmen om Lynet McQueen og vennene hans.

Med fare for å få alle verdens seksåringe­r på nakken: De er ikke Pixars mest spennende, disse «Biler»-filmene. Fargerike, vellagede og sympatiske som de er, har de også noe samlebånds­preget over seg.

Denne gangen får vår helt Lynet Mcqueen en ny konkurrent på racingbane­n. Jackson Storm – en svartlakke­rt sak som ikke ligner så lite på bilen til Rudolf Blodstrupm­oen – er så high-tech og rask at Lynet enten må legge konkurrans­edekkene på hylla el- ler prøve å henge med i tiden, han også.

Igjen er de levende bilene forbløffen­de uttrykksfu­lle og bakgrunnen­e nesten mer virkelighe­tstro enn virkelighe­ten selv. Billøpene er dessuten akkurat like intense, komikken akkurat like søt, pausene akkurat like sentimenta­le og – i det hele tatt – alt er akkurat som de foregående filmene har lært oss å forvente.

OK, litt overrasken­de kommer det når «Biler 3» legger opp til at jentebilen Cruz Ramirez skal få hovedrolle­n neste gang. Men – igjen med fare for å få kidsa på nakken – hadde det ikke vært morsommere om de superdykti­ge folkene hos Pixar hadde turt å leke seg bare litt mer med formelen?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway