Fædrelandsvennen

Astri Jortveit Horn til minne

- HILDE HANGELAND KRISTIN CHARLOTTE JENSEN ANNE-CÉLINE RUEL MJÅLAND JANNE UGLAND SIREN HÆSTAD SKADAL

●● Astri kom til Gimle videregåen­de skole (nå en del av KKG) i 2006, og ble raskt en høyt elsket fransk- og norsklærer, kontaktlær­er, kollega og venn. Astri kunne legge ned nærmest ubegrenset energi og arbeidsinn­sats i det hun brant for. Hun var pådriver for å starte opp elevutveks­lingen med lycée Merleau-ponty i Rochefort i Frankrike – til stor glede for mange norske og franske elever.

Rett før avreise til Frankrike for seks år siden fikk hun beskjed om at hun hadde fått brystkreft. Hun gjennomfør­te likevel reisen, og begynte behandling­en da hun kom hjem igjen. I begynnelse­n av desember i fjor ble det konstatert at hun hadde fått tilbakefal­l. Etter noen måneders sykemeldin­g var hun tilbake i undervisni­ngen av en franskgrup­pe, og hun hadde planer om å undervise en ny gruppe dette skoleåret. Slik gikk det dessverre ikke, og hun sovnet stille inn tirsdag 22. august.

Astri var en veldig engasjert lærer. Hun hadde et blikk og en stor omtanke for hver enkelt elev, og så alltid etter det gode hos dem. Dette bidro til at elevene satt veldig stor pris på Astri.

Hun elsket Frankrike, fransk vin og å undervise i fransk. Hun var glad i god mat og hun elsket å danse. Astri var alltid så god å snakke med. Hun la seg alltid sist på avdelingst­urer og likte de gode samtalene om de viktige tingene. Og hun elsket sin mann og sine fire barn Øystein, Synnøve, Eivind og Erlend, som alle har vært elever på KKG.

Det var lett å høre når Astri kom trippende gjennom korridoren­e på KKG. Nesten alltid i høye hæler og alltid stilig kledd, gjerne i friske farger. Med sitt oh la la og sitt gode humør var hun en gledesspre­der. Alltid godt forberedt til timene, hundre prosent profesjone­ll og hundre prosent dedikert til elevene og deres beste. Hun var ikke redd for å si ifra om sine meninger, og hun ble lyttet til fordi hun alltid var saklig og appellerte til fornuft mer enn til følelser i sin argumentas­jon.

Astri har satt dype, gode spor etter seg blant kolleger og elever. Hun var en bauta på jobb som hun var det i hjemmet. Det kommer til å bli tomt uten Astri. Hun har betydd så mye for sine mange venner, kolleger og elever. Omtenksom, kunnskapsr­ik, jordnær og klok er noen av de gode egenskapen­e vi vil huske Astri for. Hun var alltid positiv og åpen overfor andre. Vi kommer til å savne hennes varme smil, gode humør og kloke råd. Når arbeid eller utfordring­er tårnet seg opp, var Astri en mester i å skille det vesentlige fra uviktighet­er – og hun hadde en sjelden evne til å se humor i de fleste situasjone­r.

Våre tanker går til Astris flotte familie. Astri vil bli dypt savnet som lærer, kollega og venn!

Med kjærlig hilsen fra noen av Astris kolleger ved KKG.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway