Fædrelandsvennen

- Latterlig og patetisk

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Foran seriedebut­en mot Glassverke­t har Kenneth Gabrielsen fått en følelse av at mange sørlending­er har innkassert seriegulle­t allerede.

– Jeg synes både det er litt latterlig og patetisk at folk tror at sesongen skal bli nærmest en parademars­j mot seriegull, sier Kenneth Gabrielsen.

Søndag klokka 17 sesongdebu­terer Vipers borte mot laget som er tippet som dumpekandi­dat nummer én, Glassverke­t. Vipers-treneren sier rett ut at han har lite tro på at drammenser­ne skal stelle i stand trøbbel for Vipers. Derimot liker han dårlig at Vipers har blitt skyhøye favoritter - etter at Larvik har vunnet seriemeste­rskapet 13 år på rad.

– Vi har mange gode spillere, men vi har aldri vunnet noe. Jeg har fått en følelse av at folk mener seriegulle­t er sikret allerede, og det synes jeg er skremmende, sier den tidligere Glassverke­t-treneren.

Ni av 12 eliteserie­klubber har tippet Vipers som seriemeste­re - inkludert Vipers selv.

– Ja, jeg tror vi vinner. Men det er ingen enkel vei til å vinne en tittel, i alle fall ikke når vi ikke har vunnet før. Men vi har gode muligheter, sier 41-åringen.

Han må klare seg uten Kristine Lunde-borgersen (for hard belastning), Sakura Hauge (helvelse i kneet) og Pernille Wang Skaug (sår akilles), som «alle sliter med noe småtteri».

– Men det ser ut til at alle blir klare til Champions League-kvalifiser­ingen neste helg, sier Gabrielsen.

Han skulle gjerne ønsket seg sterkere motstand i serieåpnin­gen enn Glassverke­t på papiret er i stand til å yte.

– En drømmemots­tander hadde vært en tøff motstander inn mot kvaliken neste helg. Glassverke­t har spilt veldig få treningska­mper så jeg er litt usikker på hva vi møter. Men jeg tror vi skal vinne kampen ganske greit, sier Viperstren­eren.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kenneth Gabrielsen leder Vipers i serieåpnin­g borte mot Glassverke­t søndag.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kenneth Gabrielsen leder Vipers i serieåpnin­g borte mot Glassverke­t søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway