Fædrelandsvennen

Ingen kvinnelige trenere

- HÅVARD KARLSEN

Alle de 12 klubbene i håndballen­s eliteserie for kvinner har mannlig hovedtrene­r.

– Det hadde vært befriende med flere kvinner, sier Arne Senstad. Han sitter som hovedtrene­r for Storhamar, og er en av de 12 mannlige hovedtrene­re i den norske eliteserie­n. – Hvorfor er det sånn?

– Det er vanskelig å si. Det er mange som sitter inne med masse kompetanse, og som har spilt på høyeste nivå. Det kunne definitivt ha vært bra for sporten og fått inn noen kvinner, sier Senstad.

Han fullførte Norges høyeste trenerkurs i håndball, trener 4, i mai.

– Mennene var i sterkt flertall, men det var også noen damer der, sier Senstad.

Tonje Larsen, Lene Rantala, Mia Hermansson Högdahl, Jeanett Nilsen og Trine Halt- vik var de fem kvinnene blant 48 deltakere totalt.

Førstnevnt­e la nylig opp etter en lang og innholdsri­k karrière i Larvik og på landslaget. Hun er nå lærer på WANG Toppidrett, trener Flint Tønsberg i 2. divisjon, og har i tillegg ansvaret for 02-landslaget til Norge.

– Jeg synes det er veldig gøy, og trives med håndballen, sier Larsen.

– Hva tenker du er grunnen til at det ikke er noen kvinnelige hovedtrene­re i eliteserie­n?

– Det har vel stort sett vært sånn de siste årene. Det tar mye tid, og det er litt ugunstig arbeidstid med tanke på familiesit­uasjon for mange, sier Larsen.

– Kunne du tenke deg å bli det på sikt?

– Jeg øver meg litt nå, selv om det er i 2. divisjon. Jeg har kontrakt med Flint i noen år til, så får vi se om det blir noe av på sikt, sier Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway