Fædrelandsvennen

Her er mannen Jerv bør frykte

Espen Børufsen tok grep da målene uteble. Søndag kan han nå ny milepæl.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

- Han har vært en av de beste for Start. Laget har vært litt ustabile, men Espen er stabil hele veien, sier Roger Risholt, kun dager før han skal være ekspertkom­mentator for Eurosport når Start reiser til Grimstad for lokaloppgj­øret mot Jerv.

Spilleren han prater om er Espen Børufsen, som må sies å være en av de viktigste grunnene til at Steinar Pedersens gutter kjemper om opprykk.

Da Start fikk et spissprobl­em i at både Lars-jørgen Salvesen og Lasse Sigurdsen fikk langtidssk­ader, ble det tydelig at en ringrev som Espen Børufsen måtte stå foran og levere mål og målpoeng. Noe som har vært et ankepunkt mot kantspille­ren tidligere.

NY REKORD

– Det er vanskelig å sammenlign­e, men det er lenge siden jeg har vært i så god form som nå, sier Børufsen til Fædrelands­vennen.

Vel, vi får bruke tallene til å sammenlign­e. De viser at kristiansa­nderen ikke har levert like mange målpoeng siden 2010. Da spilte Start i eliteserie­n, og Børufsen noterte seg for ni mål og tre målgivende. Så langt denne sesongen står han med sju mål og fem målgivende.

Skulle det bli scoring eller målgivende på Levermyr søndag, vil han sette ny rekord for sin egen del i antall målpoeng. Med 13 vil han være foran 2010-sesongen.

– Det kjennes bra. Jeg har vært heldig og sluppet de lange skadeavbre­kkene. Jeg merker at kroppen har fungert, og det er deilig å kjenne at den respondere­r, sier Børufsen.

Noe ironisk sier han det med en svær ispose rundt kneet, men det er ingenting alvorlig. Kun for å ta forholdsre­gler.

Det burde Jerv gjøre også. Børufsen har vært avgjørende de siste tre offisielle kampene mellom lagene. Han ga alt i duellen som til slutt førte til scoring på Levermyr i kvaliken i 2015. Han scoret i returoppgj­øret på Sør Arena, og han scoret det avgjørende tredjemåle­t da lagene møttes i Kristiansa­nd i mai. Espen Børufsen - Jerv-dödaren. – Jeg har aldri hørt det navnet før. Det er nok tilfeldig. Men det er gøy med slike kamper med litt trøkk rundt, sier 29-åringen.

For Jerv bør frykte mannen som har gjort det til en vane å score mot Grimstad-laget, og som har jobbet for å forbedre sitt eget poengsnitt.

– Jeg har vært klar på tidligere at jeg ikke leverte nok målpoeng. I år har jeg begynt å få uttelling. Det var deilig å få noen mål og målgivende i de første kampene. Da kan du senke skuldrene litt. For det henger over deg. Min jobb er å slå gode legg og skape mye. Gjør jeg ikke det så tynger det, sier Børufsen.

– Det er deilig å få igjen for arbeidet jeg legger ned, sier han.

– VÆRT BLANT DE BESTE

Eurosport-ekspert Risholt hadde likevel forventet enda litt flere målpoeng fra kantspille­ren.

– Jeg hadde forventet at han skulle være blant det beste i ligaen, og det har han vært. Jeg hadde dog sett for meg at han skulle levere noen flere poeng. Samtidig er det ving-spillet som har vært det mest imponerend­e hos Start, med Robstad/børufsen og Wichne/aase, sier arendalitt­en.

Start-kaptein Simon Larsen er ikke i tvil. Få - om noen - matcher Børufsen på hans gode dager.

– Jeg visste allerede før jeg kom hit at Espen var en bra spiller. Spesielt når han er i form og tør å vise styrkene sine, da er det ingen høyrebacke­r som klarer å hamle opp med han, sier Larsen, og legger til:

– Ingen venstrekan­ter i 1. divisjon har det toppnivået han har. På sitt beste er en han en veldig god eliteserie­spiller, sier Startkapte­inen.

❞ Det var deilig å få noen mål og målgivende i de første kampene. Da kan du senke skuldrene litt. For det henger over deg. Min jobb er å slå gode legg og skape mye. Gjør jeg ikke det så tynger det.

ESPEN BØRUFSEN,

Start

 ?? FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX ?? Espen Børufsen var i ekstase da han scoret for Start mot Jerv i kvaliken på Sør Arena i 2015.
FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX Espen Børufsen var i ekstase da han scoret for Start mot Jerv i kvaliken på Sør Arena i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway