Fædrelandsvennen

Start-backen rekker ikke Jerv-kampen

- STEFFEN STENERSEN

– Dette var en kamp jeg hadde sykt lyst til å rekke.

Når Start reiser til Grimstad for å møte Jerv, er det en kamp som betyr litt ekstra for mange av spillerne på de to lagene.

En av dem er Henrik Robstad. Den tidligere Jerv-spilleren hadde sett frem mot å møte sine gamle lagkamerat­er på Levermyr, men må etter alle solemerker se kampen fra tribunen. En lyske- skade har holdt Robstad ute av spill i flere uker nå.

– Det er surt. Dette var en kamp jeg hadde sykt lyst til å rekke. Det var de to kampene mot Jerv jeg så mest frem mot, sier Robstad til Fædrelands­vennen.

Han fikk 90 minutter mot Jerv i seieren på Sør Arena i mai, men har nå ikke vært på banen siden kampen mot Florø 11. august, hvor han fikk en smell og måtte byttes ut.

På onsdagens trening var Robstad tilbake igjen, og så lyst på å skulle rekke lokaloppgj­øret søndag. Men det tok ikke langt tid før kristiansa­nderen kjente at noe var galt.

– Jeg skjønte det da jeg kom tilbake fra trening at noe var galt. Jeg kjente det pulserte i lysken. Så kampen er nok uaktuell nå.

– Det er ikke aktuelt å teste noe fredag eller lørdag?

– Nei, jeg tror ikke det. Det kan være, men jeg tror ikke det, sier Robstad.

Venstrebac­ken blir dermed besatt av Rolf Daniel Vikstøl i nok en kamp, mens Tapio Heikkilä og Simon Larsen trolig danner stopperpar­et.

Robstad er ikke den eneste som mangler i troppen. Å spille på nest øverste nivå gjør at man ikke automatisk er skjermet for landslagsp­auser. Tobias Christense­n, Mikael Ugland, samt nysignerin­gen Damion Lowe, er alle på landslagso­ppdrag, og ikke aktuell til kamp.

Adnan Hadzic, som hadde et godt innhopp i treningska­mpen mot Sandefjord, spiller kamp for G 18-landslaget lørdag ettermidda­g, og kan være aktuell for en tropp søndag.

Det kan også Conor O’brien være. Start jobber med å få papirene til nysignerin­gen i orden. Kommer det i orden, kan amerikaner­en være aktuell for en plass i startellev­eren.

Men Henrik Robstad må heller se frem mot kampen mot Bodø/ Glimt, tirsdag om halvannen uke.

– Jeg må bare trene meg opp gradvis, etter hva jeg tåler, sier Robstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway