Fædrelandsvennen

Denne målmaskine­n had

Fire mål på tre kamper. Steffen Lie Skålevik er i ferd med å bli Start-supportern­es nye helt.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Det var utrolig deilig. Du ser på jubelen på det siste målet, hvor mye det betyr. Det er slike seiere som skal til for å gå opp i Eliteserie­n, sier Steffen Lie Skålevik til Fædrelands­vennen etter kampen mot Jerv.

Når Start-fansen legger hodet på puta i natt, er det Steffen Lie Skålevik de kommer til å drømme om. Med to scoringer ble han den store helten i lokalderby­et mot Jerv.

En Skålevik som løp og slet gjennom hele kampen, har nå fire mål på tre kamper i Start. Nå hyller han lagkamerat­ene for mottagelse­n han har fått.

GREIT KALLENAVN

– Det har vært veldig lett å komme inn i gruppa. Det er en veldig fin gjeng som jeg går godt i lag med. De serverer, så da må jeg score, sier Skålevik.

– Så da kan du bli her neste sesong også?

– Det får vi ta etter sesongen. Jeg har fokus på opprykket, og tar en kamp av gangen, sier spissen, som liker veldig godt å ha fått tilnavnet Steffen Skårevik.

– Er det det de kaller meg? Ja, jeg kan leve med det. Skålesnik liker jeg å kalle meg selv, sier en blidspent Start-spiss.

Start-trener Steinar Pedersen kan ikke få gitt Skålevik nok ros for opptredene­n i Grimstad søndag.

– Han er en klassemann å ha i laget. Han løper, sliter og holder ballen i laget. Og han scorer mål. Det er fantastisk. En lagspiller, som gir full gass, sier Pedersen.

Spørsmålet nå er om Start får beholde Skålevik også utover låneperiod­en. Sportslig leder TorKristia­n Karlsen har tidligere ikke ønsket å kommentere om Start har en opsjon om kjøp i kontrakten med Brann. Steinar Pedersen vil heller ikke si så mye om det.

HVA MED BRANN?

– Vi får se. Han er Brann-spiller, vi har lånt ham, og han har gjort en fantastisk jobb så langt. Så teller vi opp på slutten, sier Starttrene­ren.

Start-kaptein Simon Larsen mener Start bare må prise seg lykkelig over å ha fått Skålevik inn i stallen.

– Vi må bare være kjempeglad for at han er her hos oss. Han er der det skjer, og jobber utrettelig. Jeg kan ikke skjønne at Brann ikke hadde bruk for ham.

Kampen åpnet så vakkert for alle tilreisend­e Start-fans. Steffen Lie Skålevik, viste hva man kan få ut av innsats og tæl.

Han vant først en duell, før han sprintet inn foran mål. Skuddet fra Espen Børufsen ble slått ut i feltet, og inne foran mål fikk krepsefisk­eren fra Sotra kriget ballen i mål. Start var i ledelsen.

AKINTOLA-REDUSERING

Men det skulle ikke vare lenge. Jerv var best i åpningen, og det var langt ifra utfortjent at David Akintola satte inn 1–1 - også det på en retur. Erixon Danso fyrte av fra 14 meter, Håkon Opdal vartet opp med en strålende redning, men ingen var raskere enn Akintola på returen.

Ingen av lagene klarte å få kampen inn i sitt spor i starten av den andre omgangen, og vi måtte vente 20 minutter før vi fikk en ny scoring på Levermyr.

SKÅLEVIK IGJEN

Og igjen var det lånesoldat­en fra Brann som skulle juble høyest. Etter å ha sløst bort en kjempesjan­se minutter før, gjorde han det virkelig godt igjen da han hamret inn 2–1. Han mottok ballen på bakerste stolpe, og med en flott avslutning hadde han sendt bortelaget i ledelsen.

2470 tilskuere i solskinnet i Grimstad fikk se at Jerv spiste seg mer inn i kampen. Når bortelaget ikke klarte å drepe kampen, fikk Jerv sjansen til å sette inn tometersma­nnen Ide Gomes og slå langt mot han. Arne Sandstøs menn var nære på ved flere anledninge­r, men et godt midtstoppe­rpar og en god Håkon Opdal fikk ryddet unna.

Mot slutten av kampen begynte til og med evighetsma­skinen Skålevik å kjenne det i beina, men det skulle ikke ha så mye å si. På overtid var det vidåpent i Jerv-forsvaret, og til slutt fikk Adnan Hadzic all tid i verden til å sette inn 3–1.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway