Fædrelandsvennen

Nå blir det kun kvinnelige prester i Vennesla

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Mari Sønnesyn Berg blir ny sogneprest i Vennesla. For første gang er det bare kvinnelige sogneprest­er i kommunen.

Mari Sønnesyn Berg (54) er kona til den nye domprosten, Freddy Berg, i Kristiansa­nd. Hun har nå tittelen prosjektle­der/musiker/kateket i Kristiansa­nd. Hun svarte ikke på Fædrelands­vennens henvendels­er i går ettermidda­g innen papiravise­n gikk i trykken.

Hvis hun sier nei til jobben, er Kristina Grundetjer­n innstilt som nummer to og Fredwall som nummer tre.

FORNØYD

– Dette er så moro. Mari Sønnesyn Berg er ei kjempedame, sier leder i Vennesla menighetsr­åd

Randi Sofie Hagen til Fædrelands­vennen.

Hun vil ikke ut med hva de tre menighetsr­ådene i Vennesla innstilte på. Derimot fokuserer hun på at Vennesla for første gang i historien kun har kvinnelige sogneprest­er. Tidligere i år ble Inger Johanne Vaags ansatt som sogneprest i Øvrebø og Hægeland.

– Ekstra gøy, synes jeg, sier Hagen.

SKUFFET

– Jeg er ganske skuffet, for jeg søkte jo. Men det nytter ikke å klage. Jeg nådde ikke opp, bispedømme­rådet har gjort sin vurdering, sier prost i Vesterålen, Jan Otto Fredwall til Fædrelands­vennen.

Han vikarierte som sogneprest i lengre tid i Vennesla. Den populære presten dro fra bygda da han ikke fikk jobben fast for noen år siden.

Blant søkerne var flere lokale kjente størrelser. I tillegg til Fredwall søkte Jens Olai Justvik stillingen. Han er nå vikarprest i Høvåg.

Søkte gjorde også vikarprest Kristine Grundetjer­n og venndølen Frode Askekjær, som er sogneprest i Stokke i Vestfold. Også vikarprest Kristine Borgen fra Kvarstein søkte.

 ?? FOTO: SILJE LANGVIK ?? Mari Sønnesyn Berg (54) er ansatt som ny sogneprest i Vennesla. Hun er aktiv i kormiljøet. Bildet er fra Larvik der hun bodde inn til nylig.
FOTO: SILJE LANGVIK Mari Sønnesyn Berg (54) er ansatt som ny sogneprest i Vennesla. Hun er aktiv i kormiljøet. Bildet er fra Larvik der hun bodde inn til nylig.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway