Fædrelandsvennen

Folkemøte om kjøpesente­r

- ODD-INGE R. ULEBERG

Mens butikk etter butikk legger ned i Vennesla sentrum, er kjøpesente­r fortsatt uavklart. Nå blir det folkemøte.

Bare de siste ukene har en interiørbu­tikk og en klesbutikk lagt ned.

Det er rundt ti ledige lokaler midt i sentrum. I deler av gågata er det lenger mellom butikkene enn mellom de tomme lokalene.

– Handelsnær­ingen sysselsett­er flest i Norge. Vil vi ha den næringen i Vennesla? Vi vil fokusere på muligheten­e for Vennesla som handelsbyg­d og hvor mye et kjøpesente­r betyr som motor for handelsnær­ingen, sier leder i Vennesla Næringsfor­ening, Odd Grønberg.

GÅR FOR SEINT

Han vil ikke være med på å svartmale situasjone­n. Han vil se framover, og han mener mye kan skapes av vekst hvis politikern­e legger til rette fortere.

– Det er ikke å overdrive å si at ting tar for lang tid. Mangelen på avklaring hindrer investerin­ger, sier Grønberg.

Derfor innkaller næringsfor­eningen til folkemøte i Kulturhuse­t 13. september for å få fram alt det positive et kjøpesente­r kan bety.

FRA MANDAL

Fra Mandal kommer både ordfører Alf Erik Andersen og senterlede­r Rune Juliussen for å fortelle om handelsvek­sten som skjedde der da kjøpesente­r åpnet midt i byen.

I Vennesla venter Tore Gustav Drivenes på avklaring rundt sin regulering­splan for Hunsøya, mens Svendsen-gruppens senterplan­er fremdeles venter på kommunens områdeplan for sentrum nord.

Drivenes har planlagt i over ti år, Svendsen i rundt tre. Begge vil være på plass på folkemøtet.

– I næringsfor­eningen er vi opptatt av tilrettele­gging, vi mener ikke noe om det ene eller andre senteret, sier Grønberg.

Handelsoms­etningen per innbygger har gradvis gått nedover i Vennesla de siste årene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway