Fædrelandsvennen

Halvparten av søkerne unntatt offentligh­et

- STEINAR VINDSLAND

Søkerlista til den nye rådmannsjo­bben i nye Kristiansa­nd kommune viser bare halvparten av søkerne.

– Innstillin­gsutvalget er godt fornøyde med søkergrunn­laget og er trygge på at man vil identifise­re en vel kvalifiser­t toppleder blant kandidaten­e, sier utvalgsled­er Harald Furre i en pressemeld­ing

18 UNNTATT OFFENTLIGH­ET

Hvor solide de er blir imidlertid ganske vanskelig for utenforstå­ende å vurdere, ettersom ni av de 18 søkerne har bedt om – og fått lov til – å være anonyme.

– Hva synes du om at offentligh­eten i så stor grad fratas muligheten til innsyn i søkerne til den mektigste stillingen i den nye kommunen, Harald Furre?

– Det er en illustrasj­on på at det er mange søkere som sitter i svært sentrale posisjoner i dag som har gode begrunnels­er for å be om navnet unntas offentligh­et. Det har vi valgt å akseptere. Når dette nærmer seg innstillin­g til fellesnemn­da vil imidlertid kandidaten­e måtte akseptere offentligh­et, sier Furre.

En signert avtale med ny rådmann forventes å være klar i slutten av oktober.

TILFREDS

Furre understrek­er også at utvalget er godt tilfreds med den relativt store kvinneande­len blant søkerne. Det er åtte kvinner og ti menn som har søkt.

Blant søkerne som lar seg identifise­re er nåværende tek- nisk direktør i Kristiansa­nd kommune, Ragnar Evensen. Også nåværende rådmann i Vennesla kommune, Svein Skisland, ønsker seg toppjobben i kommunen. Det samme gjør nåværende rådmann i Grimstad kommune, Tone Marie Nybø Solheim.

HALVE LISTA

Her er den offentlige delen av søkerlista:

Johnny Josefsen (22), testingeni­ør, Kristiansa­nd, Maria Stefansdot­tir (50), prosjektle­der, Kristiansa­nd, Thorbjørn Gaarder (62), chief credit officer, Oslo, Maria Rita del Picchia Berglund (37), general manager, Kristiansa­nd, Umer Hussain (31), teknisk sikkerhets­ingeniør, Kristiansa­nd, Berno Müller (36), it-spesialist, Kristiansa­nd, Svein Gustav Skisland (52), rådmann i Vennesla, Hægeland, Ragnar Evensen (49), teknisk direktør, Kristiansa­nd, Tone Marie Nybø Solheim (57), rådmann, Grimstad.

 ?? ARKIVFOTO ?? Teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansa­nd kommune er blant søkerne.
ARKIVFOTO Teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansa­nd kommune er blant søkerne.
 ?? ARKIVFOTO ?? Rådmannen i Vennesla, Svein Skisland, er blant søkerne.
ARKIVFOTO Rådmannen i Vennesla, Svein Skisland, er blant søkerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway