Fædrelandsvennen

Butikkeier lurt trill rundt

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Politiet advarer nå mot såkalte vekslingsb­edragere. En butikkeier i Mandal ble rundlurt.

– Vekslingsb­edragere på gang igjen. Denne gangen er en forretning i Mandal lurt for 30.000 av noen fingernemm­e banditter, opplyste operasjons­leder Per Kristian Klausen i Agder politidist­rikt.

Ahmed Shador Shorif, daglig leder ved X-press pizza Mandal, var den som gikk rett i fella. Han forteller at han fredag ettermidda­g ble oppsøkt av en eldre mann.

– Han fortalte at han var turist, og kjøpte en brus og en kebab. Han satt der i over en time og virket veldig vennlig, sier Shorif til Fædrelands­vennen. For å være grei lot han mannen betale med euro.

Mannen skal ha spurt butikk- eieren om hvor han kunne veksle sine euro.

– Jeg sa at da måtte han gå til banken. Han fortalte at han hadde forsøkt å veksle penger i byen, men at det ikke gikk. Han var på tur med storfamili­en og de trengte pengene. Jeg sa at han kunne forsøke å veksle pengene i Kristiansa­nd. Vi hadde en god prat, sier den daglige lederen.

– VILLE HJELPE

Ved 12-tiden mandag åpnet Shorif gatekjøkke­net slik han pleier. Én time seinere kom den utenlandsk­e mannen inn døra, denne gangen med en venn.

– Igjen spurte han meg om de kunne veksle penger. De hadde rundt 6000 euro. Jeg sa på nytt at det ikke gikk i min butikk, men jeg tilbød meg etter hvert å bli med dem til banken. Da de ikke fikk vekslet pengene, dro vi tilbake til butikken.

– De ble etter hvert veldig plag- somme. Jeg tenkte at jeg bare måtte hjelpe dem for å få saken ut av verden, siden jeg hadde det travelt, sier Shorif. Han hadde 30.000 kroner i kassa og avtalen var å veksle dem i 4000 euro.

Den ene mannen la tilsynelat­ende 4000 euro i en konvolutt. Men så sa den andre at det var for lite penger i konvolutte­n.

– Jeg tror det var da de byttet om til en annen konvolutt med langt mindre penger i, sier Shorif.

Konvolutte­n han fikk la han i kassa og sa farvel til de to.

– Jeg sjekket konvolutte­n og da var det kun 710 euro der, sier en fortvilet Shorif. Han løp ut etter de to, men de var borte vekk.

ETTERFORSK­NING

Saken ble meldt til politiet som vil etterforsk­e videre. Shorif føler seg ikke sikker på om det var ekte penger han fikk.

– Dette er en advarsel. Be heller folk om å veksle pengene i ban- ken, sa operasjons­leder Per Kristian Klausen mandag ettermidda­g.

Politiet opplyste mandag kveld at de har fått en beskrivels­e av mennene.

Eieren av pizza-butikken velger å fortelle sin historie, rett og slett fordi han ønsker å gjøre folk oppmerksom­me på svindlerne.

– Jeg vil stå fram slik at folk ikke gjør den samme feilen som meg. Dette er bare min skyld og det var dumt gjort. Svindelen virker planlagt ettersom jeg ble oppsøkt før helga, sier Shorif.

– Jeg håper mennene blir tatt, slik at ingen andre blir utsatt for dette, sier han, oppgitt over å sitte igjen med 710 euro for sine 30.000 kroner.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mandag ettermidda­g ble en pizzasjapp­e i Mandal svindlet for 30.000 kroner.
FOTO: PRIVAT Mandag ettermidda­g ble en pizzasjapp­e i Mandal svindlet for 30.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway