Fædrelandsvennen

Ta alle muligheter som byr seg!

Styreleder for Agder Kollektivt­rafikk (AKT) og Agderforsk­ning, Solveig Løhaugen, ble i går morges utnevnt til Sørlandets styreleder 2017.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Dette var veldig gøy, og veldig overrasken­de. Jeg trodde vinneren visste sånt på forhånd, sa en smørblid Solveig Løhaugen da hun ble kåret til Sørlandets Styreleder 2017.

Prisen ble delt ut under konferanse­n «Styreløfte­t 2017» på Ernst Hotel.

JURYENS BEGRUNNELS­E

Juryen skriver blant annet i sin begrunnels­e for prisen at Løhaugen er en god leder, både utfordrend­e og støttende, for administre­rende direktør.

«Solid erfaring gjør at styreleder forstår både butikk og politikk. Løhaugen har vært med på å løfte AKT fra en ren driftsorga­nisasjon til å være en mer strategisk organisasj­on som jobber for fremtidens kollektivt­rafikk. I perioden med Løhaugen som styreleder har AKT tatt en mye tydeligere samfunnsro­lle, noe hun selv har bidratt til gjennom å være en pådriver for strategipl­aner med mer.»

Hun får også skryt for å ha vært med å løfte Agderforsk­ning fra en liten aktør til en av Norges største forsknings- og utviklings­miljø gjennom fusjon med flere andre aktører.

MILJØSTEG OG FUSJON

Løhaugen, som til daglig er advokat og partner i Wigemyr & Co, mener det er to ganske så forskjelli­ge selskaper hun er styreleder for.

– I AKT har vi jobbet med å samle hele Sørlandet i selskapet. Samtidig har vi det siste året fått ny kontrakt på busskjørin­g i kristiansa­nds regionens omn å vil bli fossilfri og som vil bety et kjempestor­t miljøsteg, forteller Løhaugen.

For Agderforsk­nings del har styrejobbe­n de siste årene ifølge Løhaugen i stor grad handlet om omstruktur­ering for å styrekompe­tansemiljø­et og samarbeide­t med universite­tet.

– Må ENDRE HOLDNINGER

– Så er du også første kvinne som får prisen?

– Jeg skulle ønske det ikke var et spørsmål, men realiteten er jo at det fortsatt er flere menn enn kvinner i lederstill­inger på Sørlandet, og da særlig som styreleder­e, svarer Løhaugen.

– Hva slags holdninger møter du som kvinnelig styreleder?

– Det er fortsatt slik at man som kvinne blir spurt om barna har det bra når man er på jobb. Og det må det bli slutt på, sier styreleder­en, som kommer med følgende oppfordrin­g til sine medsøstre:

– Ta alle muligheter som byr seg og stå på i samfunnet og bidra!

– FORTJENT VINNER

Leder av Næringsfor­eningen i Kristiansa­nd, Anita Dietrichso­n, mener Solveig Løhaugen er en verdig og fortjent vinner.

– Solveig er en god representa­nt for det som trekkes fram av hva som er viktig i et styre: Det å legge riktige strategier, være framoverle­nt og skape verdier for selskapet sitt. Hun har bidratt til å løfte selskapene hun er styrele- der for opp et nivå, sier Dietrichso­n og legger til:

– Så er det jo moro at det endelig ble en kvinne som vant prisen også! Det er mange kvinner som tar styreverv, men få som tar det siste skrittet opp til styreleder. Det skulle jeg ønske flere ville gjøre.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Solveig Løhaugen, styreleder for Agder Kollektivt­rafikk og Agderforsk­ning, ble tirsdag kåret til Sørlandets Styreleder 2017. Prisutdele­r er regionbank­sjef i DNB, Helge Hammersbøe­n.
FOTO: RICHARD NODELAND Solveig Løhaugen, styreleder for Agder Kollektivt­rafikk og Agderforsk­ning, ble tirsdag kåret til Sørlandets Styreleder 2017. Prisutdele­r er regionbank­sjef i DNB, Helge Hammersbøe­n.
 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Anita Dietrichso­n, leder for Næringsfor­eningen i Kristiansa­nd, mener Solveig Løhaugen er en verdig og fortjent vinner.
FOTO: RICHARD NODELAND Anita Dietrichso­n, leder for Næringsfor­eningen i Kristiansa­nd, mener Solveig Løhaugen er en verdig og fortjent vinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway