Fædrelandsvennen

KRF og skaperverk­et

I alle intervjuer, i alle debatter og brosjyrer gjentar Kristelig Folkeparti­s representa­nter sin velkjente men falske fremstilli­ng av KRF som et verdiparti.

- DORIS BRUUN ISAKSEN Kolbjørnsv­ik

Man prater seg varm om medfølelse, respekt og forståelse for menneskeve­rdet og menneskere­ttigheter i alle fasonger - et parti for et varmere samfunn bygd på de kristne verdier.

Men for dyra - som i sin umælenhet er overlatt i vår varetekt - med det store ansvar det medfører for mennesket, har Kristelig Folkeparti ingen medfølelse, ingen respekt og ingen forståelse. Tvert i mot.

Krf’s krav om at det må bli tillatt å pine slaktedyr til døde ved rituell, religiøs mishandlin­g – og Krf’s fulle støtte til dyremishan­dlingen pelsdyrhol­d er en hån mot skaperverk­et – som KRF påstår at de er en forvalter og ivaretaker av.

Tidligere var det Hans Olav Syvertsen som frontet Krf’s kamp for å få fjernet lovens krav om at alle dyr skal bedøves inn i bevisstløs­het før slakting – og dermed gjøre det lovlig for jøder og muslimer å pine dyr til døde i religionen­s navn. Senere har Kjell Ingolf Ropstad overtatt rollen som frontfigur for dette groteske kravet – som alle de andre partiene tar totalt avstand fra.

Og Kristelig Folkeparti har etter hvert måtte oppgi sitt forsett.

I alle år har Kristelig Folkeparti også vært en forkjemper for dyremishan­dlingen pelsdyrhol­d. Gjentatte ganger, når grusomhete­n i burene har vært avslørt på TV, har jeg henvendt meg til de politiske partier for å høre deres syn på den grufulle industrien. Som påstått ivaretaker av skaperverk­et hadde jeg forventet at KRF ville ta klar avstand fra denne piningen av dyr og være med på å kreve den avviklet. I stedet viser alle svarene derfra at KRF er en av pelsdyrind­ustriens fremste støttespil­lere.

Nylig hadde NRK Sørlandet et intervju med Kjell Ingolf Ropstad i skogen, hvor han, som ramme for innslaget, befant seg på jakt etter et rådyr å skyte. Som nestleder av partiet svarte han også her et klart og tydelig ”JA” på spørsmålet om han ønsker å oppretthol­de pelsdyrind­ustrien. Samtidig la han i kjent KRF stil ut om viktighete­n av det kristne menneskesy­net, nestekjærl­ighet og ivaretakel­se av de som trenger det mest. Falskere kan det ikke bli. For når dyra - som er skaperverk­ets mest sårbare fordi de ikke kan snakke og kreve sin rett til beskyttels­e mot lidelse - ikke omfattes av Krf’s nestekjærl­ighet og ivaretakel­se - da er partiets verdi-mantra skremmende verdiløst.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway