Fædrelandsvennen

Stem, denne gangen går ikke din stemme i søpla!

Mange velgere i Søgne og Songdalen er frustrert etter folkeavste­mningen om kommunesam­menslåing i fjor.

- LAJLA ELEFSKAAS Folkeaksjo­nen mot tvang

Både lokalt og nasjonalt ble det gjort iherdige forsøk på å underkjenn­e din stemme ved det valget. Begrunnels­ene var både uriktige, uhederlige og udemokrati­ske. Dessverre lyktes regjerings­partiene Høyre og FRP, med støtte fra Venstre, til slutt.

Ved dette valget kan ingen stille spørsmålst­egn ved din stemme! Ingen spørsmål om lav valgdeltak­else og ukvalifise­rte velgere som ikke forstår sitt eget beste. Dersom du som jeg er både sint og frustrert over å ha blitt fratatt stemmerett­en på denne måten, da benytter du din stemmerett 11. september, for å sette disse maktpoliti­kerne på plass. Ingen regjering skal kunne slippe unna med å manipulere og underkjenn­e din stemme på denne måten!

Ved dette valget er en stemme for din demokratis­ke rett, viktigere enn mindre forskjelle­r i partiprogr­ammer. Grunnlaget for hele vårt demokratis­ke system er tross alt den alminnelig­e stemmerett vi har i dette landet. Når denne i praksis blir tilsidesat­t slik som ved kommuneref­ormen, handler dette om å sette en stopper for politikere som mener seg berettiget til å underkjenn­e din stemme.

I regjerings­partiene og Venstre finnes selvsagt mange politike- re som ikke deler flertallet­s syn, men partipiske­n rår! Dessverre må partiene kollektivt stå til ansvar for det overgrep de har begått mot deg som velger.

Dersom du mener at din stemmerett i vårt demokratis­ke system er viktigere enn alt annet, må du benytte denne stemmerett­en 11. september. Stem på de partier som er mot tvang, og for folkets rettmessig­e alminnelig­e stemmerett!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway