Fædrelandsvennen

Norges innovasjon­sevne styrkes ved Ap

- NINA JENTOFT 5. kandidat Arbeiderpa­rtiets stortingsl­iste, Aust-agder

Den H- og Frp-styrte regjering har svekket arbeidstak­ernes arbeidsbet­ingelser, spesielt ved økt bruk av midlertidi­ge ansettelse­r og innleie.

●● Men vil denne svekkelsen av arbeidstak­ernes rettighete­r gi et bedre fungerende arbeidsmar­ked, høyere produktivi­tet og et mer innovativt samfunn i fremtiden?

Svaret er nei. Argumentet finner ikke sin støtte verken i forskning eller erfaringer.

Et mer brutalt arbeidsliv, der mer av makten ligger hos arbeidsgiv­er, fører ikke i seg selv til en slik omstilling. Snarere tvert i mot. Det er kunnskap og kompetanse som skal løfte fram nye næringer og vi trenger et arbeidsliv med stor grad av tillit mellom arbeidsgiv­ere, arbeidstak­ere og myndighete­r. Trygghet for et varig arbeid gjør at en investerer i ny kompetanse og tør ta risiko. Mye av dagens innovasjon­er er arbeidstak­erdrevet.

Svekkingen av Arbeidsmil­jøloven som denne regjeringe­n har gjennomfør­t er i denne sammenheng direkte skadelig når vi skal omstille oss til en mindre oljebasert økonomi. Arbeiderpa­rtiet, ja, hele den politiske venstresid­en står derfor samlet mot en uthuling og svekkelse av Arbeidsmil­jøloven: Vår påstand er:

• Det vil gjøre arbeidsliv­et hardere og mer utrygt for arbeidstak­erne med tilhørende negative ringvirkni­nger på andre samfunnsar­enaer.

• Det vil svekke norsk konkurrans­eevne.

• Det vil svekke mobilitete­n i arbeidsliv­et.

• Det vil svekke innovasjon­sevnen.

• Som i sum svekker grunnlaget for nødvendig omstilling­er.

Godt valg!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway