Fædrelandsvennen

Kan være ferdig i Start etter sesongen

Fire Start-spillere går en usikker fremtid i møte. De står alle uten kontrakt etter sesongen, og har ikke hørt noe fra klubben om å fornye.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg har ikke hørt noe fra Start. Det er ikke noe nytt, sier Gudmundur Kristjanss­on.

– Du har ikke fått noen signaler fra klubben?

– Nei, ingen. Islendinge­n har startet 17 av 22 kamper denne sesongen, men det er usikkert om han blir å se i Start-drakten neste sesong.

– DA Må START TA KONTAKT

Han er en av fire Start-spillere som har kontrakt som går ut etter inneværend­e sesong. For Kristjanss­on sin del er det lite som tyder på at han fortsetter i Start etter denne sesongen. Han bekrefter overfor Fædrelands­vennen at det er andre interessan­te alternativ­er.

– Jeg har snakket med flere klubber, uten at det er noe som er klart, sier Kristjanss­on, som ikke vil si hvilke klubber det er snakk om.

Samtidig trives han godt i Start. Midtbanesp­illeren kom til klubben foran 2012-sesongen.

– Jeg har en fin situasjon i Start. Jeg har spilt mye i det siste, og trives veldig godt i gruppa.

– Så du er ikke negativ til å bli i Start?

– Da må Start ta kontakt. Så skal jeg selvfølgel­ig prate med dem, så får vi se.

– IKKE SNAKKET MED START

I tillegg til Kristjanss­on står Jens Kristian Skogmo, Niels Vorthoren og Lars-jørgen Salvesen uten kontrakt etter inneværend­e sesong. I tillegg har man nettopp signert Conor O’brien på en halvtårsko­ntrakt. Der vil man også gjøre en vurdering på om amerikaner­en skal være med videre.

Steffen Lie Skålevik er i tillegg på lån, og spørsmålet er om Start ønsker å signere han permanent fra Brann etter sesongen.

Lars-jørgen Salvesen var maksimalt uheldig i starten av sesongen, hvor en korsbåndss­kade gjorde at sesongen var over før den hadde begynt.

– Det er ikke ideelt, men jeg stresser ikke med det. Jeg har flinke folk rundt meg, som hjelper med det. For min egen del tenker jeg bare på å bli skadefri, så har jeg en agent som ordner i disse tingene, sier Salvesen.

– Men det er ingen konkrete samtaler om ny kontrakt akkurat nå?

– Nei, ikke som jeg vet om.

– TA DET SOM DET KOMMER

Jens Kristian Skogmo er en av dem som har slitt med lite spille- tid denne sesongen. Han har i likhet med sin islandske lagkamerat ikke hørt noe fra Start.

– Det er ikke noe nytt. Jeg har ikke snakket med Start om kontrakten min, sier Skogmo til Fædrelands­vennen.

– Hva tenker du om situasjone­n?

– Jeg får bare ta det som det kommer. Jeg har ikke noe annet valg. Det er en del av det å være fotballspi­ller, sier Skogmo, som ikke er veldig pratesalig om temaet.

Niels Vorthoren sier planen hele tiden har vært at han og klubben skal sette seg ned og diskutere en eventuel forlengels­e.

– Vi har ikke snakket om neste år ennå. Men jeg og Steinar snakker jo sammen jevnlig, og helt fra begynnelse­n av kontrakten har det vært intensjone­n at vi skal ta en prat om kontrakten mot slutten av sesongen. Men det viktigste nå er å sikre opprykket, sier Vorthoren.

AVHENGER AV DIVISJON

Med nye eiere har Start også fått større økonomiske muskler til å kjøpe spillere på en annen hylle. Kristján Flóki Finnbogaso­n, Damion Lowe og Adnan Hadzic er alle hentet inn på lengre kontrak-

ter. Det er heller ingen grunn til å tro at det kommer til å stoppe når et nytt vindu åpnes i januar, og Start sannsynlig­vis skal spille Eliteserie­n.

Sportslig leder Tor Kristian Karlsen i Start sier man først og fremst vil avvente og se hvilken divisjon man spiller i neste sesong, før man tar en endelig avgjørelse.

– Det er naturlig at man tar de samtalene etter hvert som bildet blir klarere. Når det er sagt, så har alle nå en førsteklas­ses mulighet til å vise seg frem. Vi gjør en løpende evaluering, hvor alle har mulighet til å styre sine aksjer, sier Karlsen.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hver enkelt spiller.

– Status er at vi har to og en halv ekstremt viktige måneder foran oss. Sammensetn­ingen av troppen avhenger av hvilken divisjon man spiller i, sier Karlsen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Lars-jørgen Salvesen, Jens Kristian Skogmo, Niels Vorthoren og Gudmundur Kristjanss­on står alle fritt til å prate med andre klubber.
FOTO: NTB SCANPIX Lars-jørgen Salvesen, Jens Kristian Skogmo, Niels Vorthoren og Gudmundur Kristjanss­on står alle fritt til å prate med andre klubber.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway