Fædrelandsvennen

Knallavslu­tning på Nm-runden

- PER ANDRÉ STØLE, racingføre­r

Etter to litt skuffende løp var det deilig å avslutte med en seier. Fortsatt leder jeg racing-nm sammenlagt før finalehelg­en om halvannen uke.

Da var det klart for årets fjerde Nm-runde i racing. Denne gangen som sist på Rudskogen, en bane jeg sliter mer i enn de mer motorsterk­e bilene gjør. Nytt denne helgen er at det var sammen med Rudskogen Motorfesti­val som trekker mange tusen tilskuere og det er mye annet som skjer av oppvisning­er o.l.

Fredag var det trening. Kun et treningspa­ss på 25 minutter. Hadde et ok tempo, men bilen var litt ustabil i nedbremsin­ger i de raskeste partiene. Gjorde en del justeringe­r på bilen for å prøve å få den til å fungere bedre på kvalifiser­ingen på lørdag.

I lørdagens kvalifiser­ing stemte ting bedre og endringene som vi gjorde på bilen funket veldig bra! Kjørte fire runder, men ble hindret av andre biler på de tre første. Fant ei luke som gjorde at jeg kunne pushe hele runden og klarte å sette ny personlig rekord og det holdt til raskeste tid i klassen og beste startspor med en margin på 0.008 sekunder.

Etter to litt skuffende løp var det deilig å få en seier i siste løpet der jeg kunne ta teten og styre løpet som jeg ville siden jeg har vært den raskeste bilen i klassen hele helgen!

Nå er det halvannen uke til finalehelg­en på Vålerbanen 1517. september der NM skal avgjøres.

?? FOTO: SIGMUND STØLE ?? Racingføre­ren Per André Støle (27) fra Lyngdal med pokalfangs­ten etter helgas Nm-løp på Rudskogen.