Fædrelandsvennen

Blandkjenn imponerte

- LINN-CARINA DALAND, for Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb

Kok-løperen Dag Blandkjenn kom inn som reserve på det norske laget. Han ble fjerdemann i mål, og beste norske, under lørdagens jaktstart.

Blandkjenn hadde en flott prolog fredag, og løp inn til en 10. plass, drøye minuttet bak vinneren. Lørdag var det jaktstart, og i det harde feltet avanserte Dag og spurtet inn til en imponerend­e 4. plass. Han var fire sekunder bak sølvet, og 32 sekunder bak vinneren Timo Sild fra Estland. Dag ble med det best av de åtte norske løperne.

Kok-løperen fikk klarsignal for det norske laget bare noen få dager før Euromeetin­g. Løpene gikk i Våler i Østfold og samlet 55 landslagsl­øpere fra store deler av Europa.

Dag er førsteårss­enior, og var yngst av de norske løperne. Helgens prestasjon bekrefter ytterliger­e fremgang fra fjorårets 6.plass i junior-vm.

– Det er moro med Dag Blandkjenn. At han klarer å holde farten til de beste. Det viser potensial, og han har også 5. beste tid på dagens løp. Det er nettopp det vi er her for; å samle erfaring., sier den norske laglederen Leif Størmer.

På søndagens langdistan­se gikk det litt tyngre, og Dag kom inn til en 29. plass. NMuka i Halden starter med langdistan­se i morgen. Der stiller Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb med mange lovende løpere, både i junior-og seniorklas­sen, som det skal bli spennende å følge.