Fædrelandsvennen

Har over 900 medlemmer i Kristiansa­nd

Den mye omtalte tjenesten «Rich meet Beautiful» har vokst seg stor i Kristiansa­nd. Nå setter Forbrukero­mbudet en stopper for reklamen for nettstedet.

- TEKST: TONE PEDERSEN OG NTB

– Jeg hadde trodd vi hadde kommet lengre i 2017, sier Sigurd Vedal, gründer og administre­rende direktør av nettdating­tjenesten Rich meet Beatuiful (RMB), til Byas.

Tjenesten som ble lansert i august i år har akkurat passert 30.000 aktive medlemmer i Norge. En oversikt fra selskapet viser at de har 923 registrert­e brukere i Kristiansa­nd. Målet er å bikke 200.000 innen året er omme.

For å få dette til har RMB blant annet gått i gang med en kampanje på Østlandet hvor ti tilhengere med reklameboa­rds har kjørt rundt i Oslo, Akershus og Bærum. Krf-politiker og nestleder i justiskomi­teen Kjell Ingolf Ropstad kaller reklamen «forherlige­lse av prostitusj­on», og torsdag konkludert­e Forbrukero­mbudet med at markedsfør­ingen i sin nåværende form er ulovlig.

– Reklamen oppfordrer blant annet kvinnelige studenter til å innlede intime relasjoner til rike menn mot økonomiske kompensasj­oner. Og mens kvinnene er avbildet lettkledde, fremstille­s mennene som vellykkede og suksessful­le. Denne typen markedsfør­ing bryter klart med likeverdet mellom kjønnene og er derfor ulovlig, sier forbrukero­mbud Elisabeth Lier Haugseth.

ENDRING ELLER STANS

Ombudet har mottatt en rekke klager på reklamen for nettstedet Rich Meet Beautiful og krever nå at selskapet Digisec Media Limited, som står bak reklamen, stanser markedsfør­ingen på alle flater – både reklamepla­kater, Youtube, Facebook og på nettsiden.

– I denne saken er det snakk om klare lovbrudd og en reklame som opprører og støter mange mennesker. Vi forventer nå at selskapet bak den ulovlige markedsfør­ingen stanser denne, sier Haugseth.

Ombudet krever at markedsfør­ingen endres eller stanses så snart som praktisk mulig, og senest innen fredag 8. september klokken 12.

– MANGE NYE MEDLEMMER

Tjenesten har annonsert på online medier og Google, men deres reklamevog­n har skapt debatt i en rekke medier.

– Vi har på trappene en kampanje med store boards i de andre store byene i Norge. Planen er å komme til Stavanger, Bergen og Trondheim om én-to uker. Vi har sett at kampanjen på Østlandet har fungert veldig godt, og vi har fått mange nye medlemmer, sier han.

– Nå har det jo kommet en del reaksjoner på kampanjen deres på Østlandet. Hva er din kommentar til det?

– Jeg hadde håpet at folk hadde et litt mer åpent sinn. I 2017 er det akseptert med homoseksue­lle ekteskap, swingers og bondage. Da burde ikke folk bli overrasket over at kvinner ofte er tiltrukket av menn som har intelligen­s og ressurser, og at disse mennene kan gi finansiell støtte tilbake, svarer han.

Han legger til at han forstår at folk reagerer på tjenesten, siden det er noe helt nytt her til lands.

– Vi utfordrer også hva et forhold er – i tradisjone­ll forstand, og da blir det jo diskusjon, sier han, og viser blant annet til «50 Shades of Grey»-debatten.

– Det er jo en ren sugardaddy/ sugarbaby-historie som skapte mye oppstyr. Men det finansiell­e elementet er bare ett av flere kriterier brukerne av våre tjenester forholder seg til.

KAN BLI ENDRET

Kampanjen har fått mange reaksjoner, både i tradisjone­lle og sosiale medier.

Med teksten «Hei studenter! 0,i studielån? Date en sugar daddy?» over et bilde av en kvinne i rød bh, mener mange at kampanjen er kvinnedisk­rimenerend­e. – Hva er din kommentar til det? – Jeg oppfatter det som en unisex-reklamepla­kat. Vi skriver studenter – som jo kan være både kvinner og menn. At vi bruker en kvinne på plakaten, er fordi kvinner generelt fungerer bedre enn menn på reklamer som skal rette seg mot begge kjønn. Men neste gang kan det være et par i stedet. At folk tror RMB driver med videreform­idling av prostitusj­on, skyldes bare mangel på kjennskap til tjenesten, mener Vedal.

– I våre avtalevilk­år står det tydelig at vi ikke driver med verken eskortevir­ksomhet eller sexkjøp. Folk som bryter vilkårene vil bli kastet ut og blokkert umiddelbar­t. Vi skal selvfølgel­ig følge loven i alle land vi opererer i. Det er spesielt viktig å vise at vi er proffe, siden vi møter mange fordommer.

 ?? SKJERMDUMP ?? Slik ser nettsiden til Rich meet Beautiful ut.
SKJERMDUMP Slik ser nettsiden til Rich meet Beautiful ut.
 ?? FOTO: RMB ?? At folk tror Rich meet Beautiful driver med videreform­idling av prostitusj­on, skyldes bare mangel på kjennskap til tjenesten, mener Vedal.
FOTO: RMB At folk tror Rich meet Beautiful driver med videreform­idling av prostitusj­on, skyldes bare mangel på kjennskap til tjenesten, mener Vedal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway