Fædrelandsvennen

Ligere Høyre-politikere­n Olsen.

De tre næringsliv­stoppene ønsker fortsatt Erna Solberg som statsminis­ter og bidrar med 100.000 kroner hver til Høyre.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Høyre er det partiet som får de største pengegaven­e i Agder ifølge en oversikt på partifinan­siering.no, som Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet er ansvarlig for.

– Jeg mener helt klart at det er viktig for næringsliv­et at Høyre gjør et godt valg, men det er også viktig for mennesker som sliter. For eksempel de med rusproblem­er og psykiske helseplage­r. Det er denne kombinasjo­nen som gjør at jeg ønsker å bidra til Høyre i valgkampen, sier Steinar J. Olsen.

Gjennom sitt eiendomsse­lskap Soto Eiendom bidrar han med 100.000 kroner til Høyres valgkamp lokalt.

– Jeg var aktiv i politikken i ti år, og selv om jeg ikke er partipolit­isk aktiv nå, er jeg svært samfunnsen­gasjert. Jeg mener det er viktig å bidra i samfunnsde­batten med saker jeg tror på, sier den tid-

UGLAND OG RASMUSSEN

Det er flere kjente navn på oversikten, og de støtter alle Høyre. I Kristiansa­nd har Rasmusseng­ruppen bestemt seg for å gi 100.000 kroner til partiets lokale valgkamp.

– Det er helheten i politikken som er viktig for oss, ikke noen enkeltsak. Vi støtter det borgerlige tankegodse­t, sier Dag Rasmussen, medeier og administre­rende direktør i Rasmusseng­ruppen.

I Grimstad har JJ Ugland Holding også gitt en lokal støtte på 100.000.

– Vi har støttet Høyre lokalt for å hjelpe dem med å få fram nye kandidater, sier eier Knut Tønnevold Ugland som selv ikke er politisk aktiv.

– Men vi er opptatt av at det skal være greit å drive næringsvir­ksomhet i Norge med lokalt eierskap. Og vi ønsker ikke å bytte ut en regjering vi mener fungerer bra, sier han.

VIKTIG BIDRAG

For Høyre i Vest-agder er private bidrag helt avgjørende for å kunne drive valgkamp.

– Dette er en stor del av valgkampbu­dsjettet. Vi har ikke et rikt LO i ryggen, sier Ove Nodeland, valgkample­der i Høyre i Vest-agder.

Det er kun beløp over 10.000 som blir offentligg­jort. Så det er også privatpers­oner som støtter partiene.

– Er det et demokratis­k problem at dere får så mye fra næringsliv­et?

– Jeg ser ikke på det som et demokratis­k problem. Det som er viktig, er at vi har en god politikk. Arbeiderpa­rtiet har mer penger enn oss, men vi har den beste politikken, sier Nodeland.

Høyre i Vest-agder har omtrent 500.000 kroner å drive valgkamp for i eget fylke. I tillegg har lokallagen­e egne budsjetter.

IKKE ENGASJERT AV SKATT

De siste fire årene har formueskat­ten vært et av de store stridstema­ene mellom Ap og Høyre. Men ifølge Steinar J. Olsen er ikke det avgjørende for støtten til Høyre.

– Jeg hadde gleden av å ha med Erna Solberg på tur for noen uker siden, og skatt var ikke en av sakene jeg tok opp. Jeg er mer opptatt av inkluderin­g og utenforska­p, og at mennesker skal ha en mulighet til å gå fra trygd til arbeid, sier Olsen.

– Har du selv betalt mindre i formueskat­t med ny regjering?

– Skatt er ikke en sak som engasjerer meg, så jeg sitter ikke med oversikt over hvordan endringene har slått ut. Jeg betaler den skatten som skal betales og er veldig fornøyd med de rammevilkå­rene som næringsliv­et har.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Stormberg-eier Steinar J. Olsen møtte statsminis­ter Erna Solberg tidligere i valgkampen. Han har selv vært aktiv i partiet og støtter det nå økonomisk. Næringsliv­et i Agder bidrar med over 300.000 kroner.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Stormberg-eier Steinar J. Olsen møtte statsminis­ter Erna Solberg tidligere i valgkampen. Han har selv vært aktiv i partiet og støtter det nå økonomisk. Næringsliv­et i Agder bidrar med over 300.000 kroner.
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Knut Tønnevold Ugland eier JJ Ugland Holding. De bidrar med 100.000 kroner til Høyre i valgkampen.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Knut Tønnevold Ugland eier JJ Ugland Holding. De bidrar med 100.000 kroner til Høyre i valgkampen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Dag Rasmussen ønsker et sterkt Høyre etter valget og bidrar økonomisk til partiet.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Dag Rasmussen ønsker et sterkt Høyre etter valget og bidrar økonomisk til partiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway