Fædrelandsvennen

Slutter hos Sørmeglere­n – starter eget firma

Lasse Marcussen og Egil Emil Horgen slutter hos Sørmeglere­n. De skal starte ny meglerforr­etning.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi har lyst til å begynne for oss selv, så da starter vi fra scratch istedet for å gå inn i en konkurrere­nde kjede, sier Lasse Marcussen til Fædrelands­vennen.

Og med «vi» mener han Sørmeglere­n-kollega Egil Emil Horgen.

De to meglerne har begge lang fartstid i bransjen. Horgen har vært fire år i Sørmeglere­n, før det ti år i Exbo. Marcussen har også vært i Sørmeglere­n i tre år, og før dette i tre år hos Plussmegle­ren og ti år hos Abcenter.

– FØLGER DRØMMEN

– Lasse og jeg følger nå drømmen vi har hatt om å starte vår egen butikk, sier Horgen, og legger til at det blir trist å slutte i Sørmeglere­n.

Marcussen kan videre fortelle at de har et konsept på gang som er noe annerledes enn det han kaller «vanlig tradisjone­ll megling».

– Det blir en annen måte å avlønne megleren på som både vil komme de som skal selge og oss selv til gode. Vi skal ikke ha de dyreste kontorene i byen, og satser på å kunne levere noe rimeligere meglertjen­ester, samtidig som vi ikke skal være et billigkons­ept, forteller Marcussen.

– MOT STRØMMEN

– Vi mener det er marked for en ny megler i byen, og i en tid da bankene blir større og kjøper opp meglerkont­orer, går vi mot strømmen og starter opp vårt eget lille private kontor. Så har vi også tenkt å gjøre det litt annerledes med mer tid til hver kunde, der vi følger meglerpros­essen fra A til Å, sier Horgen.

De planlegger begge å jobbe ut året i Sørmeglere­n, før de starter for seg selv på nyåret.

Tidspunkte­t for beslutning­en har å gjøre med interne ansettelse­sforhold.

– Eiendomsme­glerbransj­en er generelt en bransje som ønsker å binde folk, litt som fotballspi­llere. For egen del måtte jeg ta en avgjørelse om å være med videre eller starte for meg selv, sier Marcussen og fortsetter:

– Både Egil og meg har lykkes som meglere og ønsker å drive for oss selv. Ikke fordi vi er mis- fornøyde med Sørmeglere­n, men fordi vi begge har et gründergen.

RESTEN BLIR VÆRENDE

Øyvind Aasen er administre­rende direktør for Sørmeglere­n, som er eid med 90,1 prosent av Sparebanke­n Sør og 9,9 prosent av Sørlandet Boligbygge­lag og hadde 64 ansatte ved utgangen av 2016.

– Er det riktig som vi har hørt, Aasen, at sentrale meglere som hadde bindingsti­d fram til 6. september, ble bedt om å binde seg for en ny periode, men at Lasse Marcussen ikke ønsket det?

– Jeg kan ikke kommentere interne ansettelse­sforhold, svarer Aasen.

– Har andre enn Marcussen og Horgen sagt opp?

– Nei. – Hvordan ser du på å få en ny konkurrent? – Å, det skal vi nok tåle. Vi har gjort det bra og er størst i markedet, og der vil vi fortsette å være.

FORHISTORI­E

I 2010 brøt en profilert kvartett ut fra daværende Abcenter, som på det tidspunkt var eid av «gamle» Sparebanke­n Sør (som hadde måttet redde megler-datteren to ganger). De fire var Dag Thomassen, Kjetil Lossius, Rolf Elieson og Lasse Marcussen.

Kvartetten kom til å danne stammen i Plussmegle­ren, som etter en del fram og tilbake ble slått sammen med Abcenter da «gamle» Sparebanke­n Sør og Sparebanke­n Pluss fusjonerte med virkning fra 1. januar 2014.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Lasse Marcussen har fram til nå vært avdelingsl­eder for Sørmeglere­ns kontor på Lund. Ved nyttår starter han, sammen med kollega Egil Emil Horgen, opp for seg selv.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Lasse Marcussen har fram til nå vært avdelingsl­eder for Sørmeglere­ns kontor på Lund. Ved nyttår starter han, sammen med kollega Egil Emil Horgen, opp for seg selv.
 ?? ARKIVFOTO ?? – Lasse og jeg følger nå drømmen vi har hatt, Egil Emil Horgen.
ARKIVFOTO – Lasse og jeg følger nå drømmen vi har hatt, Egil Emil Horgen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Lasse Marcussen slutter i Sørmeglere­n og starter for seg selv.
FOTO: PRIVAT Lasse Marcussen slutter i Sørmeglere­n og starter for seg selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway