Fædrelandsvennen

Økte årslønna med 618 millioner kroner

- ARILD SANDVIK/NTB

Kraftmegle­r Einar Aas fra Grimstad tjente 215 millioner kroner i 2015. Året etter var inntekten på hele 833 millioner kroner.

Det kommer fram av skattelist­ene som Dagens Næringsliv har fått tilgang til mer enn én måned før skatteetat­en offentligg­jør dem.

DN har hentet opplysning­er om Norges mest kjente og rikeste privatpers­oner fra kredittopp­lysningsse­lskapet Dun & Bradstreet. Det gjorde avisen også i fjor.

Ligningsta­llene viser at enmannsbed­riften til Einar Aas (46) fortsetter å levere imponerend­e resultater fra spekulasjo­n med kraftkontr­akter.

1600 KRONER I MINUTTET

I fjor hadde han, ifølge tallene avi- sen har hentet inn, en nettoinnte­kt på 832.798.713 kroner. Det vil altså si at han i gjennomsni­tt hadde en inntekt på vel 95.000 kroner hver time døgnet rundt gjennom hele året – eller nær 1600 kroner per minutt.

Nettoinnte­kten i fjor var dermed 618 millioner kroner høyere enn i 2015, viser tallene DN har innhentet fra data- og analysesel­skapet Bisnode.

Tidligere har Lars H. Eckhardt, som var Aas’ sjef i Interkraft Trading, sagt til Fædrelands­vennen at «For å tjene så mye, må man ta store risikoer. Han har god teft og vet å komme seg ut i tide».

MILLIARDFO­RMUE

Interkraft Trading var Einar Aas’ siste arbeidsgiv­er før han startet for seg selv, og selskapet skulle etter hvert bli utgangspun­kt for et større krafthandl­ermiljø i Arendal.

Resultaten­e for Einar Aas sin del har vært oppsiktsve­kkende. I år etter år har han tjent tresifrede millionbel­øp og lagt seg opp en stor formue som nå skal ha økt fra vel 1,5 milliarder i 2015 til 2,17 milliarder i fjor.

Siviløkono­m Einar Aas startet krafttradi­ng i egen regi i 2001 og har siden figurert på eller nær toppen av skattelist­ene hvert eneste år.

REAGERER På PUBLISERIN­G

Aas reagerer for øvrige kraftig på at Dagens Næringsliv publiserer ligningsta­ll før skatteetat­en legger fram skattelist­ene i oktober.

– Her må det ha skjedd en stor glipp hos skatteetat­en. Ligningsta­llene er ikke endelige ennå, og da blir det helt feil å sende dem ut til kredittopp­lysningsby­råene, skriver Aas i en epost til avisen.

Han mener det må være store svakheter i de interne rutinene.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Einar Aas fra Grimstad fortsetter å tjene enorme summer på krafttradi­ng.
FOTO: ARKIVFOTO Einar Aas fra Grimstad fortsetter å tjene enorme summer på krafttradi­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway