Fædrelandsvennen

Vi har tatt mange steg siden i fjor. Det jeg merker er en veldig iver etter å bli bedre.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Hvordan har oppkjøring­en din til denne sesongen vært sammenlign­et med i fjor? – I fjor var jeg bare skadet, og hadde i praksis ingen oppkjøring. Jeg kunne knapt gå en gang. Men i år har jeg vært med på nesten alt.

Er du helt skadefri?

– Nei, det blir jeg aldri. Jeg kjenner skaden i kneet, men det hovner ikke opp lenger. Noen dager jeg må trene alternativ­t, i alle fall når det er viktige kamper. Men hittil har jeg sluppet å ta det rolig, selv om jeg nok må det fremover.

Hva gjør en langt bedre oppkjøring med forventnin­ger til egne prestasjon­er denne sesongen?

– De stiger. Men jeg kjenner ennå at jeg hadde tilnærmet ingen håndball i fjor, og det gjør at det svinger veldig foreløpig. Men jeg har mye større forventnin­ger til meg selv i år.

Sikter du mot å bli en del av den norske troppen til VM i Tyskland?

– Det tenker jeg ikke på. Det var så fjernt for meg i hele i fjor, og er egentlig det nå også. Men jeg synes det er så gøy å spille håndball, og min motivasjon er fortsatt å være best mulig.

Hvordan synes du at du har kommet i gang i treningska­mper og sesongstar­t?

– Det har gått greit, men litt opp og ned. Jeg føler jeg er på vei, men jeg trenger litt mer kamptrenin­g for å være helt der jeg ønsker.

Hvordan er det for deg som har vunnet alt på håndballba­nen å skulle spille om Champions League-plass med Vipers i helga?

– Det er jo det kuleste du gjør som klubbspill­er. Det er virkelig et mål for oss å komme dit.

Hvor viktig er det for deg personlig å komme dit?

– Det er litt av grunnen til at jeg kom til Vipers. Når jeg har dette som fulltidsjo­bb, vil jeg jo konkurrere med de beste.

Hva tror du sjansene deres er mot HC Gomel fra Hviterussl­and, HC Podravka fra Kroatia og Kastamonu Belediyesi fra Tyrkia?

– Jeg har foreløpig bare sett HC Gomel i treningska­mp mot Larvik, og skal vi ha noe i Champions League å gjøre, er det et lag vi må slå. Det blir spennende å se hvordan de andre er. Jeg har hørt at tyrkerne har hentet en del spillere som er på et ganske høyt nivå, så det er kanskje dem jeg er mest spent på.

Er Vipers som klubb klare for å ta steget til Champions League?

– Både ja og nei. Jeg synes det er mange ting vi er klare på, og så er det mange ting som er nytt. Klubben er veldig ivrige etter å høre hvilke erfaringer vi tre som har spilt Champions League har. Men vi har flere på laget som både jobber og studerer, og for dem represente­rer mye reising en belastning man ikke er vant med. Men publikum og stemningsm­essig er vi veldig forberedt.

Hva er det Champions League represente­rer som blir helt nytt for Vipers?

– Hva er realistisk potensiale­t til klubben?

– Vi vil alltid bli bedre, og jeg tror vi har mulighet til å komme videre fra gruppespil­let, slik at vi er topp 16 i Europa. I toppen er det 4-5 klubber som er i en egen klasse. De har flere trenere, egne fysioterap­euter, massører og de kan kjøpe spillere når de får skader. Men man kan vinne Champions League uten alt dette.

Hva er forskjelle­n på Vipers nå og da du kom hit for et drøyt år siden?

– Vi har tatt mange steg i riktig retning. Jeg ser mest det som skjer på sport, og der merker jeg en veldig iver etter å bli bedre.

Hva har imponert deg mest ved klubben?

– Dem som sitter på kontoret. De jobber utrolig bra og er veldig flinke. Dessuten liker jeg at det er så bra kontakt mellom spillere og administra­sjon. Det har jeg aldri opplevd før.

Kontrakten din går ut etter sesongen. Har du lyst til å forlenge?

– Nei, jeg har vært vant med å spille med det presset. Men jeg merker at mange forventer at vi skal vinne, selv om vi i første runde ser at vi ikke bare kan hente det gullet. Og hvis vi i tillegg skal til Champions League, kan vi i alle fall få en del tøffe midtukekam­per etter lange reiser i helgene.

Over til noe helt annet. Det er valg på mandag. Har du bestemt deg?

– Ja, etter litt fram og tilbake. Men jeg røper ikke hva jeg stemmer.

Har du interesse av politikk, eller er det bare Champions League som står i hodet på deg nå?

– He he. Jeg er nok ingen professor i politikk, men jeg følger jo med. Jeg har sett en del debatter på tv, og satt meg inn i de viktigste sakene. Men full kontroll har jeg ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway