Fædrelandsvennen

Vest-agder i fokus

- LEIDULV NESGÅRD

Gjennom denne stortingsp­erioden har det vært et sterkt fokus på Vest-agder. Mange viktige saker har funnet sin løsning gjennom plass på statsbudsj­ettet og gjennom viktige vedtak som er gjort og som åpner for store satsinger i vårt fylke.

●● For ledere i næringsliv­et som arbeider for å bedre vilkårene for næringen har disse mange gjennomsla­g betydd mye for hvordan en kan bedre våre muligheter i tiden framover. Dette er først og fremst til glede og nytte for landsdelen­s innbyggere, men også viktig for at næringsliv­et skal ha vekstvilkå­r i vår landsdel.

En av de stortingsp­olitikerne som har markert seg spesielt i noen viktige saker som har hatt betydning for oss har vært Hans Fr. Grøvan. Han har gjort en stor jobb med å løfte landsdelen­s utfordring­er og fått gjennomsla­g for viktige saker når forhandlin­gene med de andre partiene er blitt sluttført.

Vi setter pris på hans innsats og ønsker at han skal få muligheten til en ny periode på Stortinget.

Av saker som han har engasjert seg spesielt i og fått gjennomsla­g for er:

Ny firefeltsv­eg E-39, Kristiansa­nd–ålgård, hvor vi vet at han presset hardt på for at vegstrekni­ngen Lyngdal–ålgård også ble en del av Nye Veiers portefølje.

Teknisk Senter i Flekkefjor­d, fast post på statsbudsj­ettet, kr. 750.000 pr. år.

Undervanns­laboratori­et på Lindesnes med en engangsbev­ilgning på kr. 1,5 mill.

Sørlandsla­bben - MIL. Av de kr. 100 mill. som er bevilget kom kr. 50 mill. som gjennomsla­g i budsjettfo­rhandlinge­ne.

Såkornfond for Agder/telemark, kr. 150 mill.

Ny folkehøysk­ole, Mandal, SKAP, inn på statsbudsj­ettet fra 2016.

Ny tømmerkai, Mandal, bevilget ca. 30 mill. fra staten

Undertegne­de har forelagt dette for flere næringsliv­sledere og alle berømmer arbeidet som er gjort!

Innlegget er forkortet. Red.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway