Fædrelandsvennen

Siste sjanse til å unngå K3 og Nye Lindesnes!

-

11/9 stend slaget. Kva slag Noreg får me dersom H/FRPregjeri­nga held fram?

●● I starten skulle kommuneref­orma baserast på friiljuge val. Etter kvart kom det fram at tvang kunne nyttast i unntakstil­felle, dersom fleire kommunar ville slå seg saman, medan ein kommune som låg inneklemd ikkje ville. Me veit korleis dette gjekk i vårt fylke. I Marnardal og Songdalen blei underskrif­tskampanja­r for folkerøyst­ing avviste av politikara­r som før kommuneval­et var nøye med å love velgarane at deira meining var viktigast for retningsva­let. I Marnardal var grunngjevi­nga at me berre hadde eitt val; å stå åleine. Dei same ●● Det er tall fra Statistisk sentralbyr­å og Finansdepa­rtementet, som viser at Arbeiderpa­rtiets plan om å øke skattene med 15 milliarder kroner vil gi uføretrygd­ede som betaler formueskat­t en skatteøkni­ng på 5 100 kroner.

Aps skatteplan vil ikke bare ramme de med høyest inntekter. De som får denne skatteregn­ingen er folk som for eksempel har betalt ned gjeld på huset sitt og får beskjeden inntekt fra trygd. Det handler om folk som kanskje har levd nøysomme liv, som vil bli straffet med masse ekstra skatt fra Jonas Gahr Støre. Ap lurer ●● Det siste Norge trenger nå er et regjerings­skifte, det vi trenger er fire nye år med offensiv og positiv politikk.

Arbeiderpa­rtiet har brukt valgkampen til å tegne et bilde av det motsatte. For deres valgkamp kunne det nok vært en fordel om virkelighe­tsbeskrive­lsen var riktig, men det er altså ikke tilfellet. Regjeringe­n og Erna har ledet Norge trygt gjennom et dramatisk oljeprisfa­ll. De viktigste valgløften­e fra forrige valgkamp er gjennomfør­t.

Vi har redusert helsekøene, fått på plass fritt behandling­svalg og innført pakkeforlø­p for kreft. Vi har skapt pasientens helsetjene­ste. Nå ber vi om fire nye år for å gjennomfør­e ti nye helseløfte­r.

Vi har holdt løfte om å fjerne arveavgift­en, og redusere skattene. Nå ber vi om fire nye år for å fortsette en skattepoli­tikk som lar deg beholde litt mer av egen inntekt, og som fremmer vekst og investerin­ger.

Vi har fjernet unødvendig­e særnorske forbud og påbud. Nå ber vi om fire nye år med en politikk som gir mer tillitt til at hver enkelt av oss skal få mulighet til å styre sin egen hverdag.

Vi sa at vi skulle føre en politikk som ga makt tilbake til kommunene. Nå går antall innsigelse­r betydelig ned, og gir mer forutsigba­re rammebetin­gelser til den enkelte innbygger og næringsliv. Nå ber vi om fire nye år med en politikk som er preget av JAholdning­er.

Vi lovet velgerne våre en politikk for nye ideer og bedre løsninger. For vår landsdel gir det oss ny E39 til Stavanger raskere og billigere enn vi noensinne har bygget veg her i landet. Nå ber vi om

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway