Fædrelandsvennen

Lærerkrise med Høyre

-

Skolen oversvømme­s av ufaglærte lærere, og innen kort tid vil norsk skole trenge 4000 flere lærere. Vi kan ikke fortsette med ei regjering som ikke forstår alvoret i lærerkrisa norsk skole står overfor.

●● Der andelen ufaglærte lærere gikk ned under den rødgrønne regjeringa, så har andelen økt med nesten 40 prosent med dagens regjering. Som lærer er jeg svært bekymra. En skole uten kvalifiser­te lærere, gir elevene dårligere undervisni­ng.

I stedet for å sette inn et krafttak for å skaffe flere lærere, har kunnskapsm­inister Torbjørn Røe Isaksen valgt å avskilte 38 000 dyktige og erfarne lærere ved å gi kompetanse­kravene for undervisni­ng tilbakevir­kende kraft. Superlærer Håvard Tjora har kalt det ei spyttklyse i trynet på landets lærere.

Kunnskapsm­inisteren har også stengt døra inn til lærerutdan­ningene for mange elever med sterk motivasjon for å bli lærere. Hundrevis av studieplas­ser på lærerutdan­ninga står nå tomme. Årsak: Regjeringe­ns krav om minimum karakteren 4 i matematikk.

Elever med 3 i matematikk og 6 i alle andre fag får ikke lov til å bli lærere. Vi trenger politikere som tar lærermange­len på alvor. Skal barna våre lære, lykkes og trives i skolen trenger vi flere- ikke færre lærere. Da må arbeidet med å rekruttere og beholde lærere styrkes. 40 000 lærere har valgt seg andre yrker, og hovedforkl­aringen de oppgir er mangelen på tid og rom for å gjøre en god jobb i skolen. Derfor er det så viktig at SV får

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway