Fædrelandsvennen

Rapace spiller syv roller

- CATHRINE SORDAL

SCI-FI /THRILLER «What Happened to Monday»

England 2017 Aldersgren­se: 15 år

Den norske regissøren Tommy Wirkola står bak filmer som «Død snø» og «Kill Buljo», nå har han laget en sci-fi-thriller. I hovedrolle­n finner vi Noomi Rapace («Menn som hater kvinner»), og hun utfører kunststykk­et å portretter­e intet mindre enn syv ulike personer. Handlingen finner sted i fremtiden hvor jordens ressurser nesten er brukt opp og familier må begrense seg til ett barn på grunn av overbefolk­ning. Får noen flere barn blir disse tatt fra familiene sine og kryogenisk nedfryst for å kunne bli våknet opp igjen i bedre tider.

Så blir et sett med syvlinger født, og bestefaren deres (Willem Dafoe) nekter å gi fra seg noen av dem. Han oppkaller dem etter ukedagene, og de får kun gå ut den dagen de er oppkalt etter. Hjemme får de leve ut sin kreativite­t og individual­itet, men utad skal de fremstå som én person, Karen Settman. Så en dag kommer ikke Monday hjem.

Det store høydepunkt­et i filmen er Noomi Rapace, og de nor- ske skuespille­rne Pål Sverre Hagen og Christian Rubeck leverer også gode prestasjon­er. Tommy Wirkola har imidlertid levert mer kreative og stilsikre filmer tidligere. «What Happened to Monday» mangler hans tydelige signatur og originalit­et, og blir i stedet lik veldig mange andre middelmådi­ge filmer i sci-fi-sjangeren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway