Fædrelandsvennen

E flere spillere

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

tyr at de er ambisiøse, har mål og vil vinne. De tre tingene må være til stede. Hvis jeg møter en utenlandsk spiller som sier at «jeg vil til Norge, og jeg vil bli der», så synes ikke jeg det er et godt utgangspun­kt. Norge er dessverre ikke toppen av fotballhie­rarkiet.

HANDLER OM KARTLEGGIN­G

– Start-supportern­e har sittet her og sett mange utenlandsk­e signeringe­r ikke lykkes slik man hadde håpet. Hvordan beroliger du dem?

– Jeg kan ikke forholde meg til hva som er gjort her tidligere. Jeg må følge de prinsippen­e som jeg mener er fornuftig, som har gitt meg resultater. Det handler om den kartleggin­gen, om at vi rei- ser rundt og ser spillerne. At vi ikke bare henter en spiller hit for å trene én uke, for det er ikke fair for oss, og det er ikke fair for spilleren.

– Du ønsker ikke at spillerne skal komme inn på tampen av vinduet, slik de gjorde nå i sommer?

– Vi ønsker å ha spillerne klare mye tidligere. I løpet av januar synes jeg troppen må være bortimot klar.

Naturlig å sette av penger Start-direktør Even Øgrey Brandsdal sier det er helt naturlig at man setter av penger til å kartlegge spillere.

– Vi ønsker å prioritere dette. Selvsagt kan man få bomturer, men til syvende og sist vil vi finne spillere som vil løfte laget sportslig, og som blir for gode for Start og blir solgt til utlandet – slik at vi kan profittere på spillersal­g. Det er en del av forretning­sstrategie­n, sier Brandsdal.

– Handler det også om at man har sett at kostnaden av et bomkjøp er vel så stor?

– Nettopp. Et bomkjøp er kanskje det som i det lange løp vil koste mer penger. Differanse­n mellom et bomkjøp og et godt kjøp er ganske stor, sier Start-direktøren.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Kristján Flóki Finnbogass­on er en av signeringe­ne Start hentet inn i sommer.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Kristján Flóki Finnbogass­on er en av signeringe­ne Start hentet inn i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway