Fædrelandsvennen

Dæhlies største tabbe

- TEKST: NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Skilegende­n ler av det nå, men tabben kostet ham millioner.

Bjørn Dæhlies navn står med gullskrift i norsk langrennsh­istorie. Han sikret seg åtte Ol-gull før han la opp i 2001. Etter karrièren har Dæhlie blitt en vellykket forretning­smann, men i et intervju med Sas-magasinet Scandinavi­an Traveler røper Dæhlie sin aller største tabbe.

Vi skrur tilbake tiden et par tiår, der historien begynte. Det var et løfte til lagkamerat Vegard Ulvang som skal ha kostet så dyrt for Dæhlie. Ifølge Dæhlie, var pakten slik:

– Vi skulle aldri åpne en sportsbuti­kk på slutten av karrieren vår, fordi det var det alle andre gjorde.

– DEN STØRSTE TABBEN

Senere ble Dæhlie kontaktet av den norske entreprenø­ren Øyvind Tidemandse­n. Han ville ha med Dæhlie på oppstarten av en sportsbuti­kk. Ifølge magasinet gliser Dæhlie når han tenker tilbake på samtalen.

– Det var noe jeg ikke kunne være involvert i, siden Ulvang og jeg hadde lovet det til hverandre. Det var den største tabben i livet mitt, sier Dæhlie.

Sportsbuti­kken Dæhlie avviste var nemlig XXL, selskapet som omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2016.

– Det er én av mine dummeste beslutning­er, men en historie jeg kan le av nå. Det er ikke noe jeg tenker for mye på i dag. Jeg har gjort mange tabber, og det finnes alltid ting man burde ha gjort.

NYTT FOR ULVANG

Dæhlie forteller altså at han hadde en pakt med Vegard Ulvang i tankene da han avviste XXL-ENtreprenø­ren. Ulvang kan imidlertid ikke huske samtalen.

– Alt dette er nytt for meg, men det utelukker ikke at han kan ha sagt det, sier Ulvang til Aftenposte­n.

Duoen var lagkamerat­er i en årrekke, og var for eksempel begge på laget da Norge vant herrestafe­tten i 1992.

Både Dæhlie og Ulvang har senere gått inn i klesbransj­en.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang herjet med konkurrent­ene i langrennss­poret på 1990-tallene. Da inngikk de to, ifølge Dæhlie, en pakt om at ingen av dem skulle åpne sporstsbut­ikk når karrieren var over.
FOTO: NTB SCANPIX Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang herjet med konkurrent­ene i langrennss­poret på 1990-tallene. Da inngikk de to, ifølge Dæhlie, en pakt om at ingen av dem skulle åpne sporstsbut­ikk når karrieren var over.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway