Fædrelandsvennen

Nå vil de bli best i Europa

I helgen lekte de seg til Champions League. Nå går daglig leder Terje Marcussen inn for at Vipers skal vinne hele turneringe­n i løpet av tre-fire år.

- KRISTIANSA­ND

Vipers er klare for Champions League. Nå går daglig leder Terje Marcussen inn for at laget skal vinne hele turneringe­n.

– Jeg skrev følgende i en melding til Thorir (Hergeirsso­n, landslagst­rener red.anm.) i går: Nå gir vi oss ikke før vi har vunnet Champions League, sier Terje Marcussen når Fædrelands­vennen prater med ham dagen derpå.

Skyhøye målsetting­er ligger i ryggmargen til den daglige lederen, og så langt har Vipers inn- fridd så å si hvert eneste mål. Klubben er blitt drevet frem av Marcussens til dels vågale utspill. Og nå er han på banen igjen.

– LOV å TA AV I DAG

– Jeg har sagt lite gjennomten­kte ting før, men husk at nå er vi allerede blant Europas 16 beste lag. Vi har tatt kvantespra­ng på ganske kort tid, sier Marcussen.

– Innen når skal dere vinne Champions League?

– Jeg vil først presisere at det- te ikke er noe jeg har diskutert med hverken styret eller trenerappa­ratet, som selvfølgel­ig er viktig å gjøre. Men si i løpet av tre-fire år. Det tror jeg er en fornuftig horisont. Dersom vi vinner serien denne sesongen, slipper vi å gå via kvalik som i år, og det vil bety en del å være direktekva­lifisert. Selvfølgel­ig må laget ta steg, men se på Vilde (Jonassen) og Tonje (Refsnes) som virkelig har utviklet seg, to lokale jenter som viser at det er mulig å bli knallgode spillere her i byen. Dessuten tror jeg det er viktig å sette seg høye mål. Samtidig er det viktig å ikke ta helt av, selv om det kanskje er lov i dag, sier Marcussen.

– MOROA BEGYNNER Nå

– Hvordan skal dere ta slike steg?

– Vi har allerede tatt en oppjusteri­ng administra­tivt til fire som jobber her daglig på kontoret. Og bare under denne Champions League-kvalifiser­ingen har vi måttet innfri knalltøffe krav, som har gjort at vi har utviklet oss veldig. Og senere i dag skal vi legge en plan for sport. Det blir en ny treningshv­erdag med seks Champions League-kamper. Det er nå moroa begynner, sier alle som har erfaring med dette.

– Må dere fortsette å hente inn klassespil­lere?

– Jeg synes denne gjengen vi har er helt eventyrlig. Jeg tror at vi kommer til å få minst fire, og kanskje seks spillere til VM. I tillegg har spillerne enda mer å gå på, og de vil utvikle seg videre med det trenerappa­ratet vi har i dag. Så får eventuelt Kenneth (Gabrielsen) se hva han trenger, sier Marcussen.

BUDSJETT På 15 MILL.

– Vipers har i 2017 et budsjett på drøyt 11 millioner. Hvor mye må dere opp?

– Jeg tror det er mulig å prestere med en totalomset­ning på rundt 15 millioner, selv om Larvik har hatt bortimot det dobbelte. Utfordring­en kan være å trekke publikum dersom vi blir for suverene i serien, slik Larvik har opplevd når de har møtt svake motstander­e. Men da må spillerne varte opp med flyvere, slik vi så flere av i går, og vi må ha mer underholdn­ing både før kampen og i pausen. Det betyr at vi på kontoret må være mer kreative. Det jeg

Utfordring­en kan være å trekke publikum dersom vi blir for suverene i serien. TERJE MARCUSSEN, daglig leder

kan love, er at vi skal jobbe minst like hardt som spillerne, sier Terje Marcussen.

– FINT AT TERJE GÅR HØYT UT

Trener Kenneth Gabrielsen blir tatt på senga når vi konfronter­er ham med uttalelsen til Marcussen.

– Men jeg må forholde meg til det Terje sier, som jo er min sjef, og jeg synes det er fint at han går høyt ut. Det er bra med en langsiktig målsetting for klubben, og viktig med mennesker som tør å si det. Og så må vi se om det er praktisk mulig, sier Gabrielsen.

– Hva skal til for at dere skal klare det?

– Vi må ha tilnærmet helprofesj­onelle spillere, og vi må få enda bedre treningsfa­siliteter enn vi har i dag. Alt henger sammen med alt, men jo mer profesjona­litet i alle ledd, jo større sjanse har vi.

– Er dere avhengig av tilførsel av internasjo­nale toppspille­re?

– Vi har fått inn mange rette typer til nå, som allerede er internasjo­nale toppspille­re. Det handler om å utvikle dem videre i henhold til hva vi trenger i laget. Jeg er meget fornøyd med den stallen vi har i dag i henhold til budsjettet, sier Gabrielsen.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Her jubler Vipers-jentene etter å ha satt HC Podravka Vegeta på plass med sifrene 42–14 i Aquarama søndag kveld.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Her jubler Vipers-jentene etter å ha satt HC Podravka Vegeta på plass med sifrene 42–14 i Aquarama søndag kveld.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway