Fædrelandsvennen

Butikk legges ned – nytt konsept åpner

- TEKST: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT erlend.iversen.skarsholt@fvn.no

Klesbutikk­en Mango har gjort sitt på Sørlandsse­nteret etter kun fire år. Før jul vil det flytte inn en ny klesgigant i lokalene.

– Den butikken fungerte ikke som ønsket. Omsetninge­n var ikke som vi hadde håpet på. Mango hadde et ønske om å legge ned, og vi hadde ønske om en ny aktør. Så det passet bra, sier senterdire­ktør for Sørlandsse­nteret, Ruben Storevold.

Mango holder nå på å pakke sammen sakene sine. 15. september skal de være ute av lokalene.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Slik er det i dagens «retailverd­en» med flere tusen forskjelli­ge konsepter. Her er det kun de beste som overlever, mener senterdire­ktøren.

NY KLESBUTIKK

I lokalene til Mango vil det nå komme en ny klesbutikk som skal åpnes før jul.

– Nå skal det bygges om der Mango lå, så skal flaggskipk­onseptet til Urban flytte inn dit. Det er kun én liknende butikk i Norge, som ligger i Strømmen. Her er det kun de beste og mest populære merkevaren­e som skal inn. Hvilke merker det blir har vi ikke oversikt over enda, sier en spent Storevold.

– Noen ganger fungere ikke konsepter. Da bytter vi det heller ut med noe som funker. Det at Urban vil satse på noe unikt med sitt flaggskip-konsept i Sørlandsse­nteret er utrolig spennende, meddeler han.

Den ordinære Urban-butikken som nå ligger i senteret vil drive som vanlig fram til februar neste år ifølge Storevold.

– Hvilken butikk skal da inn i dette lokalet?

– Der skal det komme en ny spennende aktør. Noe nytt og litt annerledes innenfor servering som jeg gjerne vil komme tilbake til, sier en hemmelighe­tsfull Storevold.

NORGES STØRSTE

Regionsjef for Sør- og Vestlandet i Urban, Stina Helene Njå, gleder seg til å vise sørlending­ene den nye butikken.

– Vi har vært så heldige å få det tidligere lokalet til Mango. Vi kunne ikke hatt en slik butikk der vi holder til i Sørlandsse­nte- ret nå. Det krever større areal, sier hun, og legger til at det blir Norges største Urban-butikk.

Njå forteller at den nye butikken er én av rundt fem butikker som skal endres til en «play-store».

– Det skal være et lekent miljø for kunden. I butikken på Strømmen har vi et bordtennis­bord, og andre elementer som gir den mer lekne faktoren i butikken som en klatrevegg, sier Njå, som ser fram til åpningen i desember.

SATSER På MAT

Mango er den eneste butikken som legges ned nå, men flere nye butikker er på vei til det store senteret.

– Vi åpner Express Beauty som er en hudpleie-butikk. I oktober åpner Rituals, damebutikk­en Masai, ny Sport & Fashion Outlet pluss den store nye restaurant­en Montana Grill og LV Sushi er på vei. Vi håper på et par nye spisestede­r til neste år også, avslutter Storevold.

 ?? FOTO: LARS HOEN ?? Senterdire­ktør for Sørlandsse­nteret, Ruben Storevold, gleder seg over at Urban har valgt å satse med sitt flaggskip-konsept i Sørlandsse­nteret.
FOTO: LARS HOEN Senterdire­ktør for Sørlandsse­nteret, Ruben Storevold, gleder seg over at Urban har valgt å satse med sitt flaggskip-konsept i Sørlandsse­nteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway