Fædrelandsvennen

Kjell (85) og Lella (90) nektet å la seg stoppe av uværet

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Kraftig vind og mye nedbør satte sitt preg på Kristiansa­nd mandag. Men det hindret ikke Kjell (85) og Lella Røste Fossen (90).

– Vi måtte jo ut og stemme i dag. Vi har jo stemt i hele vårt liv, så litt uvær setter ikke en stopper for det, sa Kjell og kona Lella Røste Fossen.

De to trosset den sterke vinden og all nedbøren for å gå fra hjemmet deres i Østre Strandgate for å stemme i Rådhusgata.

– Vi har jo opplevd mye i vårt liv, men i år har det jammen meg vært variabelt vær altså. Men det får vi godta, smiler Kjell, som har mer enn nok med å holde paraplyen i det kraftige vindværet.

En liten gåtur rundt i sentrum var et bevis på hvordan uværet hadde satt sine spor mandag.

I Wergelands­parken lå det store kvister på bakken som hadde knekt av trærne. Kummer ble overfylt med vann, som ble spyttet tilbake på gaten. Paraplyer som var ødelagt av væ- ret lå strødd rundt i gatene, og den høye vannmengde­n i Otra slo i kaiene bortover.

I morgentime­ne mandag ble det også meldt om en rekke trafikkuly­kker, og et tilfelle i Grimstad hvor et tre falt over veien.

Også cruiseskip­et Regal Princess ble tre kvarters forsinket på grunn av været.

– Ja, det ble litt forsinkels­er på grunn av vind- og regnværet. Det var så store strømninge­r i vannet. Det bød på problemer for skipet å legge til kai, sier cruisevakt Ragnhild Granfeldt.

Da Fædrelands­vennen var på kaia hadde de fleste cruiseturi­stene gått av båten. Vi møtte to amerikansk­e ektepar.

– Hva tenker dere om å bli møtt av dette været her?

– Dette er første gang vi er her. Vi er ikke urolige, men tar det som det kommer, sier Janet og Steve Connor fra New Jersey.

De kom i snakk om det forferdeli­ge uværet som har herjet i deres hjemland i Florida og Texas.

– Det er forferdeli­g. Dette er ingen sammenlikn­ing en gang, sier Janet, som fortsetter:

– Se, nå begynner det å lette også. Du skal se det blir fint utover dagen, sier amerikaner­ne som videre tok turen til Arkivet.

 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Kjell Røste Fossen (85) og kona Lella Røste Fossen (90) trosset vær og vind for å gå ut å stemme mandag.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Kjell Røste Fossen (85) og kona Lella Røste Fossen (90) trosset vær og vind for å gå ut å stemme mandag.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Det var sterk vind og kraftig regn mandag morgen i Kristiansa­nd.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Det var sterk vind og kraftig regn mandag morgen i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway