Fædrelandsvennen

Sørlending tiltalt for drap på musiker i 2015

- ERLEND OLSBU

To menn i 30-årene er tiltalt for å ha tatt livet av musikeren Paul Simmons på et hotellrom i Oslo i 2015.

35-åringen fra Sørlandet og hans 37 år gamle kamerat fra Bergen ble pågrepet og siktet en måned etter at Simmons (25) døde i fe- bruar 2015. Mandag meldte VG at mennene nå er tiltalt for drap eller medvirknin­g til drap. Begge nekter straffskyl­d.

– Vi mener at det ikke foreligger noen bevis i saken som indikerer at det har skjedd et drap. Han var heller ikke til stede da dette skal ha funnet sted, og vi er forundret over at det tas ut tiltale på et så spinkelt grunnlag, sier 35-åringens forsvarer, Hans Olav Bytingsvik til VG.

Ifølge tiltalen skal den 37 år gamle bergensere­n, alene eller sammen med 35-åringen fra Sørlandet, ha forledet eller tvunget Simmons til å innta heroin.

Deretter skal 37-åringen ha kjølt ned musikeren med vann i minst to timer. Handlingen­e skal ha ført til at Simmons fikk hjer- testans. 25-åringen ble sendt til sykehus, hvor han døde to dager senere.

Politiet mener at de to kameratene dopet ned musikeren som et ledd i forsøket på å svindle ham for penger. Ifølge VG var de to i ferd med å svindle en annen person på samme måte da de ble pågrepet en måned etter Simmons døde.

Kameratene skal være siktet for drapsforsø­k og bedrageri i forbindels­e med den andre episoden. Begge nekter straffskyl­d også for disse forholdene.

35-åringen fra Sørlandet er tidligere straffedøm­t 14 ganger for tyveri og bedrageri. 37-åringen fra Bergen er også dømt for bedrageri tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway