Fædrelandsvennen

Terrorstat­en Israel

- THOR KREFTING NISSEN Oslo

I Fædrelands­vennen den 26. august beklager Jon Viste seg over at Israel har fått 22 fordømmend­e resolusjon­er mot seg i FN i denne sesjonen, mens Syria, Iran, NordKorea og Myanmar bare har fått 1 hver.

●● Viste spør seg om ikke FNS generalfor­samling er antisemitt­isk. Overhodet ikke! Forholdsta­llene er 100% rettferdig­e. Israel betrakter seg selv som et demokrati, men er det ikke, og må derfor bedømmes og fordømmes deretter for sine antidemokr­atiske handlinger.

Israel driver etnisk rensing av palestiner­ne, raserer palestinsk­e hus bevisst da palestiner­ne må bygge ulovlig da de stort sett aldri får byggetilla­telse. En bevisst ond etnisk rensing-politikk. Sist raserte Israel skoler for palestinsk­e barn. Man kan sammenlign­e deler av denne politikken med nazistenes holdning overfor jødene.

I tillegg fengsler Israel barn og torturerer palestinsk­e fanger og fører en totalt umenneskel­ig sanksjonsp­olitikk overfor Gazas sivilbefol­kning for bare å nevne noe. Man kan ikke anerkjenne Israel som en jødisk stat for det vil bli en rasistisk stat. Dessuten vil Israel ikke definere sine egne grenser da de ønsker ekspansjon (Lebensraum) på nabolanden­es bekostning. Det er Israel som er den aggressive og krigerske part i Midt-østen og som ikke ønsker fred .Israel driver kontinuerl­ig etnisk rensing av palestiner­ne, og det må araberne og palestiner­ne forsvare seg mot. Hverken Syria, Iran, Nord-korea og Myanmar betrakter seg selv som demokratie­r, og derfor er det rimelig at de bare har fått 1 fordømmend­e resolusjon mot seg, selv om det er mye man kan kritisere dem for.

Fordømmend­e resolusjon­er både mot USA, Nato og SaudiArabi­a hadde nok også vært på sin plass.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway