Fædrelandsvennen

Får to millioner kroner av Reitan

- STÅLE LANGØRGEN

Ada Sofie Austegard får Reitan-prisen Årets Ladejarl for 2017.

Austegard fikk prisen under en seremoni på Lade Gaard mandag formiddag. Hun står bak Stine Sofies Stiftelse som ble etablert i 2000 for å forbedre rettssikke­rheten til voldsutsat­te barn og deres pårørende.

I fjor åpnet også Stine Sofie Senteret, som er et mestringso­g læringssen­ter for voldsutsat- te barn.

Odd Reitan sitter selv i juryen som deler ut prisen, og sier at Austegard er en person de har vurdert lenge.

– Hun er en tøff dame med lidenskap, som har viet sitt liv til denne saken. Det er sånne vi ønsker å sette pris på. Hun har et voldsomt engasjemen­t, og det synes vi passer bra med denne prisen, sier han.

Dette er sjette gang Reitan deles ut prisen Årets Ladejarl. Prispengen­e gis av selskapet Reitangrup­pen, som har som «visjon om å bli kjent som det mest verdidrevn­e selskapet».

Pristildel­ingen har tidligere kritisert for å være et pr-stunt, noe Reitan har avvist. Han sier at de opplever å ha lyktes med verdiprise­n.

– De som har vunnet har gitt beskjed om at prisen har hjulpet dem, både med penger og selvtillit. Det er mulig de bare er høflige, men jeg føler at de mener det. Jeg føler at vi i disse årene har fått mye ut av det, både i form av glede og giv, sier han.

Austegard etablerte stiftelsen etter at datteren ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansa­nd. I begrunnels­en for at hun får prisen pekes det på at hun har gitt en stemme til voldsutsat­te barn og unge, og at hennes arbeid har bidratt til flere lovendring­er.

«Du ønsker å ivareta rettsstill­ingen til de voldsutsat­te og deres pårørende, men aller mest jobber du målrettet med å forebygge nettopp denne typen vold og overgrep fra å ramme våre mest sårbare i samfunnet», skriver juryen i begrunnels­en.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS ?? Ada Sofie Austegard jublet etter å ha mottatt prisen av Odd Reitan.
FOTO: RUNE PETTER NESS Ada Sofie Austegard jublet etter å ha mottatt prisen av Odd Reitan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway